BouwKabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Stadskantoor en Stadhuis hebben groot onderhoud nodig

Zwolle – De technische installaties van het Stadskantoor aan het Lübeckplein en het Stadhuis aan het Grote Kerkplein zijn aan het einde van hun levensduur en hebben vervanging nodig, zo meldt wethouder Michiel van Willigen. Het gaat onder meer om het gebouwenbeheersysteem (incl. zonweringsinstallatie) in het stadskantoor, vervanging van de goederenliften in het stadskantoor en de vervanging van de glasbewassingsinstallatie. Ook in het Stadhuis is het gebouwenbeheersysteem aan vervanging toe.

Om een wendbare, samenlevingsgerichte organisatie te blijven, die werkt met en voor de stad is het belangrijk dat de gebouwen veilig kunnen blijven worden gebruikt. Het Stadskantoor is in 2000 opgeleverd en in gebruik genomen door de gemeentelijke organisatie. Na 22 jaar is een deel van de technische installaties aan het einde van de technische levensduur gekomen en toe aan vervanging.

De investeringen zijn deels financieel afgeschreven, zodat er al geld beschikbaar is voor het onderhoud. Toch wil het college nog een krediet hebben hiervoor van 2.250.000 euro.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button