Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Nieuwe coalitie in Overijssel: BBB, VVD, GroenLinks, SGP en PvdA

Zwolle – BBB, VVD, GroenLinks, SGP en PvdA gaan samen de provincie Overijssel besturen. Dat hebben de partijen maandagmiddag bekendgemaakt. Ze hebben een coalitieakkoord gesloten met de titel ‘Samen voor een beter Overijssel’. Het akkoord wordt donderdag 6 juli gepresenteerd. Hierbij worden ook de kandidaat-gedeputeerden voorgesteld.

GroenLinks doet voor het eerst mee

BBB werd bij de Provinciale Statenverkiezingen in maart de grootste partij in Overijssel met 17 zetels.  GroenLinks komt voor het eerst in het provinciebestuur van Overijssel. De partij haalde 6 zetels bij de verkiezingen.

De nieuwe gedeputeerden

De vijf partijen hebben ook hun kandidaten voor het dagelijks bestuur van de provincie voorgedragen. Namens BBB worden dat Maurits von Martels, een oud-Kamerlid van het CDA, en Liesbeth Grijsen, wethouder in Deventer.

Voor de VVD wordt Erwin Hoogland gedeputeerde. Hij is nu fractievoorzitter van de VVD in de Provinciale Staten. GroenLinks schuift Martijn Dadema naar voren, de burgemeester van Raalte. Tijs de Bree (PvdA) en Gert Harm ten Bolscher (SGP) blijven aan als gedeputeerden.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button