Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Stadsfestival; van Montmartre tot het gondeltje Radman

Bekijk het programma voor dit festivalweekend

Zwolle – Dit weekend vindt de tiende editie van het Stadsfestival plaats! Een driedaags cultureel festival vol theater, muziek, kunst, dans en film verspreid over verschillende locaties in de binnenstad van Zwolle. Vrijdagmiddag werd het festival geopend op het Grote Kerkplein.

Het festival is een unieke samenwerking tussen culturele organisaties Museum de Fundatie, Zwolse theaters, Hedon, Het Academiehuis, Stadkamer, ANNO museum in de maak en het Fraterhuis.
Vanaf maandag zijn er kaarten te koop voor o.a. Toneelgroep Oostpool, Eenvijfvijf en Robin Scherpen met For the Unseen Chapter III.

Het Stadsfestival is een driedaags cultureel festival vol theater, muziek, kunst, dans en film verspreid over verschillende locaties in de binnenstad van Zwolle. Het festival is een unieke samenwerking tussen culturele organisaties Museum de Fundatie, Zwolse theaters, Hedon, Het Academiehuis, Stadkamer, ANNO museum in de maak en het Fraterhuis.

Programma

Stadsfestival

Grote Kerkplein kloppende hart

Het kloppend hart van het festival, het Grote Kerkplein, is van vrijdag tot en met zondag gevuld met muziek, theater, horeca, poëzie en filosofie. Hier zijn (gratis) concerten bij te wonen van onder andere Zuco 103, Stones Sessions, Freez, Sandra van Nieuwland en Primaat.

Familieplein

Het Familieplein bevindt zich op het Goudsteegplein. Hier kunnen de jongste festivalbezoekers op zaterdag en zondag genieten van onder andere Vos en Haas, de Zingende Zeemeerminnen, luisteren naar het muzikaal prentenboek of meedoen aan één van de workshops.

Montmartre

Montmartre keert naar Zwolle op de Blijmarkt. Gedurende het hele weekend zijn er verschillende kunstenaars aanwezig die ter plekke kunst maken en aanbieden. Bezoekers kunnen hier ook terecht voor de kaartverkoop, informatie en hier bevindt zich het startpunt van de theater- en muziekroutes. De vrijdag-en zaterdagavond wordt afgesloten met een Silent Disco.

Voorstellingen op locatie

Naast de pleinen kunnen bezoekers verschillende voorstellingen op locatie bezoeken van Toneelgroep Oostpool, KASKO, Comedytrain of intiem theater beleven vanuit een gondeltje met Radman in een 18 meter hoog reuzenrad. Daarnaast is er iedere avond de mogelijkheid om een buitenfilm te bezoeken.

Het volledige programma vind je op www.stadsfestival.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button