Nieuws uit ZwolleSport

Stadsderby Berkum – WVF voorbeschouwing

Berkum speelt zaterdag uit bij WVF en krijgt in die Zwolse stadsderby een tegenstander die de afgelopen weken getoond heeft over karakter te beschikken.
“WVF begon moeilijk maar de laatste tijd sprokkelen ze puntjes, dus er zit kennelijk veerkracht en mentaliteit in die ploeg,” constateert Berkum-verdediger Jordi Lemmens. “Bovendien hebben ze veel spelers met een Berkum-verleden, dus die zullen zeker wat willen laten zien. Ik verwacht een ‘karakterwedstrijd’, ook door het zware veld, dus we zullen de mouwen moeten opstropen. Maar de laatste weken hebben we laten zien dat wij dat óók kunnen.”

Moeilijk

WVF degradeerde vorig seizoen uit de hoofdklasse, maar had het een niveau lager in de 1e Klasse D lange tijd ook moeilijk. De ploeg moest, mede door een groot aantal ontbrekende spelers, lang op de eerste zege wachten en scoorde in die fase ook uiterst moeizaam. De laatste weken is de selectie van trainer Freddy Smit echter aan het terugkomen. Eerst werd met 1-1 gelijk gespeeld tegen DTS Ede en vorige week dwong WVF bij Vroomshoopse Boys een knappe 3-3 remise af. In de eerste helft hadden de Zwollenaren geluk dat het bij een 1-0 achterstand bleef maar kort na rust scoorde Jorben Nieuwenhuis de gelijkmaker. Toen de thuisclub even later naar 3-1 uitliep gaven weinigen nog wat voor de kansen van WVF, maar dat liet zien dat die ploeg absoluut niet mag worden onderschat. In de 71e minuut maakte Jesse Betaze gebruik van de ruimte die hij kreeg en dat betekende 3-2. Dezelfde speler kon vlak voor het slot met een kopbal ook nog voor 3-3 zorgen, waarmee een meer dan verdienstelijk punt binnen werd gehaald. Omdat ook de directe concurrentie gelijk speelde bleef WVF 12e in de 1e Klasse D, met 11 punten uit net zo veel duels.

Minder tevreden

Ook Berkum speelde gelijk in de laatste twee competitieduels maar was daar heel wat minder tevreden over. Zowel bij koploper Go-Ahead Kampen (2-2) als afgelopen zaterdag tegen WHC werd de winst in de slotfase uit handen gegeven, nadat Berkum lang domineerde maar naliet een hele lading aan kansen te verzilveren. “Dit voelt als een heel dikke nederlaag,” verzuchtte Berkum-trainer Willem Brouwer vorige week dan ook na afloop van de 1-1 op eigen terrein tegen WHC.
Berkum heeft tot nu toe 16 punten gepakt en staat daarmee, samen met liefst drie concurrenten met een gelijk puntentotaal, in de middenmoot van 1D. De ploeg van coach Brouwer zal dus de laatste twee duels van dit kalenderjaar moeten winnen om de kopgroep niet vóór de winterstop al uit het zicht te verliezen.

De wedstrijd WVF-Berkum wordt geleid door scheidsrechter Maikel van Munster uit Hellendoorn die, als overvloedige regenval het spelen tenminste niet onmogelijk heeft gemaakt, op Sportpark De Weide Steen zaterdag om 14.30 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button