EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Stadsbakker en Gebakkraam AA Landen scoren goed in AD oliebollentest

Zwolle – De Stadsbakker en de Gebakkraam Gerrit Visscher in winkelcentrum de AA Landen hebben een eervolle vermelding in de lijst van lekkerste oliebollenbakkers in Nederland. De Stadsbakker staat in het 23ste AD Oliebollentest op een 30ste plaats, met als eindoordeel goed. De oliebollen van Gerrit Visscher volgen op de 34ste plaats.

Stadsbakker

Eigenaar Arend Kisteman van de Stadsbakker is volgens het testteam van het AD een van de betere bakkers van Nederland: ‘Alleen met de oliebol wilde het niet lukken. Nu laat hij zien dat hij het wél kan. Lekkere oliebollen, het omrijden waard’. Eindcijfer: een 8. De prijs van de oliebol bij de stadsbakker is € 0,90 of 10 voor € 8,50.

Gebakkraam Gerrit Visscher

Over de Gebakkraam Gerrit Visscher zegt de AD jury: ‘Een oliebol die van een beetje meer lucht nog beter was geworden. Nu iets te compact, maar dat wordt meer dan goedgemaakt door de smaak. Mooi fris en een knapperige korst.’Eindcijfer: een 8. De prijs van de oliebol bij de Gerrit Visscher is € 0,80 of 11 voor € 8,00.

Beste oliebol komt uit Spijkenisse

Dit jaar komt de beste oliebollenbakker uit Spijkenisse. De jury van het AD testpanel geeft hem een 10, uitmuntend. ‘Een topbol. Knapperig vanbuiten, luchtig vanbinnen. Bakker Arnold Kabbedijk levert weer een prestatie van formaat. Jaar na jaar bij de top. Dat is grote klasse.’

Zelfs niet geschikt als vetbol voor dieren

Gebakkraam De Parel uit Venlo sluit de rijen op plaats 164 met een 3 – oneetbaar als rapportcijfer: ‘Neem een spons en snijd daar platte plakken van, 6 minuten frituren en je hebt de oliebollen van Parel. Let op: niet gebruiken als vetbol voor de vogels. Dat zou dierenmishandeling zijn.’

Bekijk de volledige uitslag op het AD.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button