Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Stadkamer zoekt nieuwe kinderdirecteur

Zwolle – Sinds april 2018 heeft de Stadkamer een kinderdirecteur die een jaar lang allemaal leuke dingen voor en in Stadkamer doet. Nu is het tijd om alle kinderen uit Zwolle en omgeving de kans te geven om de nieuwe kinderdirecteur te worden.

Om kans te maken op de leuke ‘baan’ kunnen geïnteresseerde kinderen een korte video, van maximaal drie minuten, maken waarin zij zich voorstellen en vertellen waarom hij of zij de nieuwe kinderdirecteur moet worden. Ook moet de kinderdirecteur in spé voor 2 april zijn of haar top vijf lievelingsboeken en een kort boekverslag mailen naar de Stadkamer.

De kinderdirecteur heeft een leuk divers takenpakket. Van activiteiten verzinnen, meehelpen bij het uitvoeren ervan en voorlezen tot reviews schrijven over de nieuwste boeken, maar natuurlijk ook lekker veel lezen. Als dank krijgt de kinderdirecteur eeuwige roem en mag hij of zij vier boeken uitkiezen bij Boekhandel Westerhof.

Merel Schalke is de eerste kinderdirecteur van Stadkamer. Ze kwam op het idee na het zien van een NOS-reportage over de kinderdirecteur van de bibliotheek in Amsterdam. Daarom stuurde zij een open sollicitatie naar Stadkamer.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button