Dit is een commerciële partnerbijdrageOndernemend nieuwsVan onze partners

De beste materialen voor verpakkingen


Dit is een commerciële partnerbijdrage.

Het nemen van de beslissing welk type verpakkingsmateriaal je moet gebruiken en hoe het wordt gebruikt, is van cruciaal belang voor de succesvolle verkoop en distributie van je product. Enkele kritische factoren waarmee je rekening moet houden, zijn onder meer het ontwerp en de merknaam van de verpakking, hoe het product moet worden verkocht, waar het zal worden gedistribueerd, transportmethoden, retourbeleid en logistiek, je verpakkingsbudget en duurzaamheidskwesties. Toch zijn de volgende materialen over het algemeen de beste opties voor verpakkingen.

Plastic

Plastic is waarschijnlijk het meest bekende verpakkingsmateriaal. Het varieert van het verpakken van pinda’s tot grote clamshell-containers en alles daartussenin. Volgens Plastic Pollution produceert de wereld jaarlijks ruim 350 miljoen ton plastic. Omdat plastic ongelooflijk flexibel is en kan worden vervaardigd om aan een groot aantal eigenschappen te voldoen, is het vaak het verpakkingsmateriaal bij uitstek. Kunststof is flexibel, lichtgewicht en duurzaam. Plastic verpakkingen kunnen voedselveilig, transparant of ondoorzichtig worden gemaakt, maar ze kunnen ook chemisch en hittebestendig zijn.

Papier

Als je aan verpakkingen denkt, denk je waarschijnlijk meteen aan de dozen en tassen die bij je voor de deur verschijnen. Papieren en kartonnen dozen worden vaak gebruikt als verpakking voor producten in winkels en worden ook gebruikt bij de verzending. Golfkarton heeft bijvoorbeeld een uitstekende structurele stabiliteit voor het verzenden, opslaan en zelfs op de markt brengen van producten. Omdat het gemakkelijk is om op papiermateriaal te printen, is het eenvoudig om branding rechtstreeks in je papieren verpakkingen op te nemen. Bovendien zijn papier en karton gemakkelijk recyclebaar, volledig hernieuwbaar en vaak herbruikbaar voor milieubewuste bedrijven en consumenten.

Staal

Hoewel de meeste mensen in het dagelijks leven geen stalen verpakkingen tegenkomen, worden deze vaak gebruikt voor het verzenden van grote hoeveelheden artikelen binnen de industriële productie. Dit kunnen stalen vaten of andere grote zeecontainers zijn die vaak kunnen worden hergebruikt. Stalen containers zijn ongelooflijk duurzaam omdat ze zijn vervaardigd om ruwe behandeling, weersomstandigheden en zware ladingen te verdragen. Het is ook een van de meest gerecyclede goederen ter wereld en 70% van het staal dat in de scheepvaart wordt gebruikt, wordt hergebruikt.

Glas

Volgens Packaging Outlook gaf 90% van de mensen in 2017 de voorkeur aan vloeistoffen die in glas werden verpakt, vooral wijn, bier en andere vloeistoffen. Bovendien worden sommige medische benodigdheden in glas verzonden. Glas wordt al vele jaren gebruikt, vooral bij de productie van voedsel en dranken, omdat het een niet-poreus, niet-giftig materiaal is dat geen stoffen in voedsel en drank uitloogt. Hierdoor behoudt glas ook de smaak en versheid van de inhoud langer. Het kan ook worden gemaakt om mooi en esthetisch aantrekkelijk te zijn, en is 100% recyclebaar.

Aluminium

Aluminiumverpakkingen zijn veelzijdig en omvatten aluminium blikjes, folie en spuitbussen. Dit materiaal is zeer goed bestand tegen corrosie en biedt uitstekende productie tegen licht, ultraviolette straling, oliën en zuurstof. Het wordt vaak gebruikt voor het verpakken van voedsel of medicijnen vanwege de hygiënische en niet-toxische aard ervan, evenals het vermogen om de houdbaarheid van producten te verlengen. Aluminium is licht en duurzaam en kan worden gebruikt met laminaten om een ​​extreem dunne barrièrebescherming te bieden voor voedsel en dranken, wat betekent dat er minder materialen worden gebruikt in dit soort verpakkingen, waardoor hulpbronnen en energie worden bespaard.


Dit is een commerciële partnerbijdrage.

Gerelateerde artikelen

Back to top button