Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Stadkamer toch bij je thuis

Zwolle – Helaas is Stadkamer nog een tijdje gesloten. We volgen de richtlijnen van de overheid en daarom zijn we nog tenminste tot en met 28 april gesloten. Wij kijken er naar uit om iedereen weer te zien in één van onze vestigingen: Centrum, Stadshagen, Aa-landen of Zuid. Maar niet getreurd, in deze periode is Stadkamer toch bij je thuis: online! Lid of geen lid, je kunt online je boeken lezen en of naar een boek luisteren. Ook organiseren we een aantal online activiteiten om je zinnen te verzetten. Onze Educatie-team heeft voor elke dag een tip voor creatief thuisonderwijs. Kijk eens op social media voor ons aanbod.

Elke dag staan we voor je klaar

Elke dag delen we via onze social media kanalen een tip voor een e-book of een luisterboek. Er zit voor iedereen wat bij, jong en oud. Kom je er even niet uit met downloaden of je bent je wachtwoord vergeten? Dan kun je altijd je vragen mailen naar hallo@stadkamer.nl Ook al werken we niet vanuit de vestigingen, een medewerker beantwoordt vanuit huis jouw vragen en helpt je graag verder. Je kunt ook op onze website kijken voor meer informatie en instructiefilmpjes over e-books.

Huiskamer

Natuurlijk is ook de Huiskamer niet open. Voordat we moesten sluiten, was er eten en drinken besteld en dat wilden we niet zomaar weggooien. Daarom is al het overgebleven eten naar de voedselbank gegaan. Zo heeft het een goede bestemming gekregen. De barista’s van de Huiskamer hopen iedereen ook snel weer te mogen zien en wensen iedereen een goede gezondheid.

Schrijf mee aan een roman

Wie even wat anders wil doen kan vanaf 1 april via het Twitterkanaal van Stadkamer meeschrijven aan een roman van en voor Zwollenaren. Schrijven van verhalen kan een heerlijke uitlaatklep zijn. En hoe mooi is het om elkaar digitaal op te zoeken door samen een verhaal te schrijven. Meedoen kan gewoon vanuit huis. Na 1 juni publiceren we het boek op de website van Stadkamer.

Stilleven

De coronacrisis heeft het leven zoals we dat kennen stilgezet. Stadkamer en de gemeente Zwolle roepen daarom professionele kunstenaars in Zwolle op om een inspirerende, positieve en/of troostende kunstuiting te maken, die is geïnspireerd op deze bijzondere tijd. Laat zien wat ‘Stilleven’  in deze tijd voor jou betekent. De 20 origineelste, meest troost biedende en inspirerende werken krijgen een vergoeding van 250 euro. Later dit jaar exposeren we de werken en is het voor alle Zwollenaren te zien.

#verspreidlettersgeenspetters

Wie op het voortgezet onderwijs zit en graag leest, of misschien nog wel niet, krijgt elke dinsdag-en donderdagmiddag een boekentip van ons op Instagram. Een e-book dat je simpel kunt lezen via de online bibliotheek. Lezen kun je makkelijk vanuit huis of je nou hoest of niest of gezond bent en het is natuurlijk goed om te blijven lezen.

Voorkom dat het virus zich verspreidt

We krijgen vaak de vraag waarom we geen alternatieve dienstverlening aanbieden nu. Bijvoorbeeld in groepjes gereserveerde boeken ophalen, of boeken bij mensen thuisbrengen. We weten dat elke bibliotheek dit anders doet. In Overijssel hebben we besloten om zo min mogelijk contact te hebben met bezoekers en onze leden, maar ook medewerkers onderling. Astrid Vrolijk-de Mooij, directeur-bestuurder van Stadkamer: “We leven de richtlijnen van de overheid eigenlijk strikt na. Zo voorkomen we zo veel mogelijk dat het coronavirus zich verspreidt. Het is helaas niet anders. Hopelijk kunnen we 29 april weer open, maar misschien ook later. Je kunt tot die tijd een boek lezen dat je nog thuis hebt liggen of download een e-book via onze website.

En natuurlijk hopen we straks iedereen weer te zien in Stadkamer!”

Gerelateerde artikelen

Back to top button