Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Stadkamer opent haar deuren Festival

Feestelijke start van nieuwe organisatie

Tussen kerst en oudjaar gaat het bruisen in de stad. Vanaf 1 januari zijn Bibliotheek Zwolle, Muzerie en Kunst&Zo samen Stadkamer. Om dat te vieren laat Stadkamer in alle vestigingen op 29 en 30 december zien wat ze in huis heeft. Op maandag 29 december om 13.00 openen wethouder Jan Brink en directeur Astrid Vrolijk-de Mooij het festival. Daarna kan iedereen naar hartenlust een van de activiteiten bezoeken. Theatergroep Jonge Honden, Pauwergirls, de culturele apotheek, 3 D printen, kunstmarkt, de Byos, vertellers en dichters, open podium en workshops voor kinderen. Het programma is te vinden op stadkamer.nl

Wie inspireert?

Stadkamer is benieuwd naar waar de Zwollenaren warm van worden. Is dat muziek, een mooie winterdag of een verhaal? Voor degene die wil delen wat hem of haar inspireert, staat in elke vestiging een lekkere oliebol klaar. Wie een goed idee of tip heeft, krijgt een kop koffie van Coffeestar. Stadkamer daagt je ook uit op het IJsbeeldenfestival, wie durft mag op de piano spelen voor het wachtende publiek. Stadkamer is ook te vinden bij Waanders, met een harpensemble van Lidewei Spruit en bij Theater Odeon staat een voorleesstoel klaar tijdens de Sprookjes3Daagse.

Kijk luister en geniet

Zwolle heeft talent, dan is te zien en te horen op het Open Podium in de Statenzaal. Met onder meer New Challenge Let’s Play, Excelsior, Ton Roos en Puur Sang. Dichter Jelle de Boer en Maaike Rijntjes (jonge dichter des vaderlands) gaan alle vestigingen langs.

Theatergroepen de Jonge Honden en Draadloos geven midden in de Diezerstraat een prachtige preview van “Repelsteeltje”. Ook zijn op alle vestigingen prachtige verhalen te horen Stan Fritschy (Podiumkans) en Toos Ligtenberg.
De culturele apotheek biedt tijdens het festival verlichting bij alledaagse kwalen. Wie zijn hart uit stort krijgt hier een boekenrecept met dosering. Let op de bijwerkingen!

Workshops en petit Montmartre

Wie actief iets wil doen kan bij een workshop sprookjesboek maken en wenslichtjes terecht en er is een echt kinderschrijfatelier. 3D-printen staat nog in de kinderschoenen maar bij Stadkamer kun je deze dagen vrijblijvend kennis maken met deze huis-tuin- en keuken apparaten van de toekomst. 3 D demonstraties zijn in alle vestigingen.
Op de sfeervolle patio van Stadkamer Centrum aan de Diezerstraat is een petit Montmartre waar kunstenaars bij vuurkorf en warme chocolademelk hun werk aanbieden.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren