Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Stadkamer krijgt kinderdirecteur

Zwolle – Op vrijdag 20 april is Stadkamer Centrum aan de Zeven Alleetjes precies 1 jaar geopend. Een succesvol eerste jaar waarin bezoekers de centrumlocatie goed weten te vinden, het aantal samenwerkingspartners en activiteiten is gegroeid en de titel ‘Beste Bibliotheek van Nederland’ is binnengehaald. En vanaf nu heeft Stadkamer ook een kinderdirecteur.

De kersverse kinderdirecteur is Merel Schalke, die een open sollicitatie heeft gestuurd naar Stadkamer. Zij wil de functie graag omdat ze houdt van lezen en het belangrijk vindt dat andere kinderen ook gaan lezen. De taken van de kinderdirecteur zijn bijvoorbeeld het bedenken en uitvoeren van activiteiten, het schrijven van reviews van boeken, jureren bij wedstrijden, uitreiken van prijzen, meedenken over (nieuwe) taken en overleggen met de directeur van Stadkamer.

20 april: Benoeming kinderdirecteur

De benoeming is voor 1 jaar en gaat aanstaande vrijdag 20 april in. Bij dit bijzondere moment zijn naast Merel en haar klasgenootjes ook de directeur van Stadkamer Astrid Vrolijk-de Mooij en wethouder Jan Brink aanwezig. Op dat moment ontvangt Merel haar eerste salaris in de vorm van een boek. Dit is tegelijk ook haar eerste taak: het lezen van het boek zodat zij daar een review over kan schrijven. Het boek wordt aangeboden door Boekhandel Westerhof.

Op 20 april wordt ook een speciale webpagina ‘geopend’ waarop je kunt lezen wat een kinderdirecteur doet, de reviews van Merels, nieuws en tips. Wil je vragen stellen aan de kinderdirecteur? Dat kan via kinderdirecteur@stadkamer.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button