KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Stadkamer blijft in top 10 bibliotheken

Zwolle – De Stadkamer heeft opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Een bewijs dat ze nog steeds voldoen aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties. Ze scoorden op alle onderdelen (meer dan) positief en behoren volgens de benchmark tot de beste 10 bibliotheken van Nederland.

Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid. Met het certificaat hebben ze de bevestiging gekregen dat de organisatie, functies en diensten, op een juiste manier uitgevoerd zijn en dat aan alle kwaliteitsnormen is voldaan. Het certificaat is vier jaar geldig.

De Stadkamer is natuurlijk erg blij met de uitslag. Astrid Vrolijk-de Mooij, directeur-bestuurder Stadkamer: “De CBCT noemt ons een professionele organisatie. We leveren kwaliteit met professionele medewerkers. Het is mooi dat men dit ziet, het is extra erkenning voor onze medewerkers.” De auditor van CBCT geeft aan: “De toegevoegde waarde van Stadkamer voor de maatschappij binnen de stad Zwolle beschouwt men als van aanzienlijk toegevoegde waarde. Dit geeft men mede vorm door de aanpak die gericht is op het individu.”

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid.

Gerelateerde artikelen

Back to top button