Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Staatssecretaris Van Veldhoven op werkbezoek bij Zwolse en Overijsselse projecten

Zwolle – Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat bracht vandaag een werkbezoek aan het stationsgebied van Zwolle en het Polymer Science Park in Zwolle.

Het ochtendprogramma stond in het teken van de ontwikkelingen in de Spoorzone als inspirerend voorbeeld voor andere stationsgebieden en de inspanningen van Zwolle en de provincie om het fietsgebruik te stimuleren. De staatssecretaris kreeg een rondleiding bij de slimme self-service fietsenstalling en bij het nieuwe busplatform en de busbrug. Na een wandeling rond de stationsentree en het stationsplein, waar binnenkort de bouw van de nieuwe fietsenkelder van start gaat, stapte zij op de fiets voor een ritje over de plasticroad langs de Deventerstraatweg.

’s Middags bracht de staatssecretaris een bezoek bij het Polymer Science Park. Zij werd geïnformeerd over de initiatieven in de provincie Overijssel om te komen tot een circulaire economie op het gebied van textiel, infrastructuur en kunststoffen. Een aantal Overijsselse bedrijven pitchten ’s middags hun circulair product of dienst, zoals de plasticroad en circulaire zoutstrooimachines, het 3D printen van recyclaat of over hoogwaardige textielrecycling in Twente.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button