Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Staatssecretaris Sander Dekker bezoekt Centre for Sports & Education en Windesheim

Zwolle – Dinsdag 28 februari brengt Sander Dekker – staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap – een bezoek aan Zwolle. Hij begint zijn dag sportief tussen de ‘nieuwe helden’ van het Centre for Sports & Education. Om vervolgens tussen 13.00 en 14.00 uur een vragenuurtje voor studenten te houden op Hogeschool Windesheim (kantine hoofdgebouw). Iedereen die een vraag of verbeterpunt heeft voor de staatssecretaris is welkom.

De VVD’ers Sander Dekker en Malik Azmani beantwoorden vragen van studenten. Maar stellen er zelf ook een paar. Dekker: “De Zwolse hogeschool staat in de top 3 Beste Studies 2016 van Elsevier. Een mooie prestatie! Toch valt er ongetwijfeld nog wel iets te verbeteren. En aan wie kun je dat beter vragen dan aan de studenten zelf?”

In het 3-puntenplan van regionaal Tweede Kamerlid Azmani valt daarnaast te lezen dat hij een betere aansluiting van onderwijs en bedrijfsleven wil. Te veel jonge talenten verlaten volgens hem dorpen en steden voor een baan in de Randstad. “Terwijl ook in de regio vraag is naar vaardigheden en kennis”, vertelt Azmani. “Ik hoor van ondernemende studenten dan ook graag wat nodig is om ze hier te houden, om onze regionale economie veerkrachtig te houden.”

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button