Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Staatssecretaris Klijnsma bij Sociale Top Zwolle

Parijs beleefde gisteren de eerste dag van de klimaattop. Zwolle vormde het decor voor de Sociale Top, het grote eindcongres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de zes betrokken ministeries. Na de opening door minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken vonden er op tientallen locaties in de stad ontmoetingen plaats waar ondernemers, bestuurders, wetenschappers, vrijwilligers en professionals elkaar spraken over de grote uitdagingen op het terrein van zorg, onderwijs, wonen, werk en veiligheid.

Later op de dag sloten ook de staatssecretarissen Van Rijn en Klijnsma zich bij de Sociale Top in Zwolle aan. Jetta Klijnsma bracht ’s middags ondermeer een bezoek aan twee sociale ondernemingen in de stad: Binthout, waar Hollands hout wordt gebruikt voor de vervaardiging van duurzame designproducten en Gift City, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hun talenten kunnen ontplooien. Bijzonder is ook dat hier in ruil voor geleverd vrijwilligerswerk nieuwe spullen kunnen worden gekocht die afkomstig zijn uit restpartijen van ondernemers.

Staatssecretaris Klijnsma sprak bij haar bezoek aan Gift City van een prachtig concept. “Wat ik graag van sociale ondernemers hoor, is waar zij nu nog tegenaan lopen en wat er nog moet veranderen zodat iedereen de kans krijgt z’n vleugels uit te slaan”, stelt Klijnsma. “Wat je merkt is dat partijen elkaar steeds beter aan het vinden zijn. Dat ondernemers hun deuren steeds meer openen voor mensen die met een klein steuntje in de rug in staat blijken ook een waardevolle bijdrage te kunnen leveren”.

 

 

Foto: ©Ward Oranje - Staatssecretaris Klijnsma, sociale zaken en werkgelegenheid,
Foto: ©Ward Oranje – Staatssecretaris Klijnsma, sociale zaken en werkgelegenheid op bezoek bij Gift City Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button