CoronavirusNieuws uit ZwolleSportVideo NieuwsVoorpagina

Sportschool uit Holtenbroek verheugt zich op heropening

Zwolle – Goed nieuws voor sportscholen en hun bezoekers; vanaf 19 mei kan er weer binnen gesport worden. Maar wel onder de voorwaarde dat de ic- en ziekenhuisopnames met 20 procent zijn gedaald. De plaatselijke sportschool Big Gym in de wijk Holtenbroek is er klaar voor.

“Alles is goed schoon gemaakt,” vertelt de bedrijfsleider. “Bij binnenkomst voeren we een gesprek of ze ziek zijn geweest en klachten hebben. Het is in principe hetzelfde als voor de sluiting, alleen is alles nu netjes opgeruimd. Ik heb er heel veel zin in.”

Volledig open kunnen ze nog niet, want er gelden ook na de opening nog beperkende maatregelen. Zo mogen er per ruimte maximaal 30 personen binnen zijn en moet iedereen 1,5 meter afstand houden. En een lesje spinning of Zumba in een groep zit er voorlopig alleen in voor jongeren tot 17 jaar. Individueel sporten of in een groep van twee personen met een trainer mag dan weer wel.

En natuurlijk is er de mondkapjesplicht tijdens het lopen binnen de sportschool. Maar deze mag dan weer af zodra je op een toestel zit. Tot slot wordt het thuis omkleden en douchen want de kleedkamers zijn op slot.

 

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button