Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Sportminnend Zwolle geniet op SportGala

Zwolle – De zesde editie van het SportGala Zwolle, georganiseerd door Sportief Zwolle, is zaterdagavond bezocht door zo’n 1.300 sportliefhebbers. Onder hen waren onder meer burgemeester Henk Jan Meijer, voetbaltrainer Art Langeler en tweevoudig Olympisch roei-kampioen Nico Rienks. Tijdens de ‘Zwolse sportverkiezing’ werden negen bronzen beelden uitgereikt.

De presentatie in het sfeervolle Landstede Sportcentrum was in handen van Frank Evenblij, die op karakteristieke wijze de avond aan elkaar praatte. Na een spectaculaire openingsact in de stijl van het thema ‘Bluefinger Grand Slam’ opende wethouder René de Heer het nieuwe sportjaar en riep hij de ondertekenaars van het Gouden Sportboek van de gemeente Zwolle naar voren. Aansluitend volgde de bekendmaking van de ‘Zwolse sportverkiezing’. Landstede Basketbal werd uitgeroepen tot sportploeg van het jaar. Sportman van het jaar 2016 was karateka Dylan van Moerkerk, die in 2016 zijn Nederlandse titel prolongeerde en opzien baarde in het buitenland.

Anna van der Breggen werd uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar. Zij won onder andere goud en brons op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Vanwege een trainingskamp in Spanje was de wielrenster zelf afwezig, maar haar vader was present om het bronzen beeld in ontvangst te nemen. In de categorie sportcoach van het jaar ging de prijs naar Landstede Basketbal-coach Herman van den Belt. PEC 1910-atleet Luuk Peters werd beloond met de titel sporttalent van het jaar. En Bertus van der Weerd kreeg de prijs voor sportvrijwilliger van het jaar.

De prijs voor het sportiefste schoolinitiatief van 2016 ging naar de Ronald McDonald Actiedag van het Centre for Sports & Education en het Thomas a Kempis College, terwijl ‘Cycle4Girls’ van Cynthia Schultz en Marijn de Vries werd uitgeroepen tot het sportiefste ondernemersinitiatief. Ook mochten de e-hockeyers van Zwollywood Sticks een ‘Laurus-sportprijs’ in ontvangst nemen. Zij kregen de sportstimuleringsprijs. De zesde editie van het SportGala Zwolle werd afgesloten met een grandioze afterparty.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button