BasketbalNieuws uit ZwolleSportVoetbalVolleybalVoorpaginaWielrennen

SportGala Zwolle met mooie lijst genomineerden

ZWOLLE – Een lijst waar Zwolle trots op mag zijn! Dat is de enige conclusie die je kunt trekken bij het zien van de lijst met genomineerden voor het vierde SportGala Zwolle, zaterdag 31 januari in het Landstede Sportcentrum. Aan het einde van het grandioze sportjaar 2014 zijn de genomineerden bekend gemaakt en kan het stemmen dus beginnen. Er kan gestemd worden tot en met woensdag 21 januari 2015.

Broers Mulder, PEC Zwolle; Landstede Volleybal, Ron Jans, Redbad Strikwerda …

In de categorie Sportman zijn Michel Mulder (schaatsen/skeeleren), Ronald Mulder (schaatsen/skeeleren) en Bram van Polen (voetbal) genomineerd. Bij de vrouwen zijn genomineerd Lotte van Beek (schaatsen), Anna van der Breggen (wielrennen) en Kirsten Wild (wielrennen). Martine van den Boomgaard (roeien), Michelle Fillet (hockey) en Luuk Vos (atletiek) gaan uitmaken wie het Sporttalent van het jaar wordt. Genomineerd voor Sportploeg van het jaar 2014 zijn de dames van CSE/VC Zwolle (volleybal), de heren van PEC Zwolle (voetbal) en de heren van Landstede Volleybal (volleybal). En in de categorie Sportcoach strijden Ron Jans (PEC Zwolle), Redbad Strikwerda (Landstede Volleybal) en Dagmar Vermeulen (Squash Zwolle) om de titel. Voor de genoemde categorieën tellen de stemmen van het publiek voor één derde mee, de beoordeling van de vakjury twee derde.

Bij de volgende vijf categorieën bepaalt het publiek volledig wie er zaterdag 31 januari het podium mogen beklimmen. In aanmerking voor de titel Sportvrijwilliger van het jaar komen Martin de Munnik (TV Triade), Joke Rosingh-Fuhri (HC Zwolle) en Martin Simons (AV PEC 1910). En de Sportstimuleringsprijs gaat naar de Aalandenloop, de AsRENdorp of de City Swim Zwolle. Tijdens het SportGala Zwolle wordt ook het Sportiefste schoolinitiatief van het jaar bekend gemaakt. Daarvoor zijn genomineerd: KiKa (Thomas a Kempis College), Sportdag VG Sport (Windesheim) en Tour du ALS (Greijdanus College). De award voor het G-sport initiatief van het jaar gaat naar Be Quick ’28 Basketbal/Jeugdrolstoelbasketbal, Triathlon Zwolle/Paratriatlon of WRZV De Boog/Winnerstoernooien. En tot slot komen Golfclub Zwolle, Sportpark Marslanden en VV Berkum in aanmerking voor de prijs Duurzame sportvereniging van het jaar 2014.

Stemmen kan tot 21 januari 2015.

Stemmen

SportGala Zwolle is een initiatief van Stichting Sportief Zwolle. De vierde editie wordt zaterdag 31 januari gehouden in het Landstede Sportcentrum, Hogeland 10 in Zwolle. Toegangskaarten – 5 euro per stuk – zijn alléén verkrijgbaar bij het Landstede Sportcentrum (geen pin-mogelijkheid).

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button