Nieuws uit ZwolleSport

Sportbso Sportpark de Siggels feestelijk geopend

Zwolle  -De hele dag stond in het teken van de opening van de Sportbso. Er was één en al sportiviteit te beleven op Sportpark de Siggels. Vanaf 8.30 uur volgden de bovenbouw kinderen van basisschool IKC de IJsselhof hun reguliere gymles niet in het gymlokaal, maar op het sportpark. Daarna kwamen de middenbouw leerlingen van de IJsselhof naar het sportpark voor een sportmiddag waarbij ze kennis hebben gemaakt met de diversiteit van sporten. De afsluiting van de sportmiddag was de aftrap van de start van de Sportbso. Alle kinderen namen deel aan een swingende dans waarna de Sportbso kinderen samen met Giovanni Hiwat van PEC Zwolle een pot voetbal speelden.

“Het is geweldig om de kinderen ook ná school de kans te geven hun talenten te ontdekken in sporten en bewegen.” zegt directrice Marja Heerdink van IKC de IJsselhof. Dat is waar we naar streven met het openen van de Sportbso op Sportpark de Siggels. Kinderen in beweging brengen én houden na schooltijd. Samen met Doomijn kinderopvang, voetbalvereniging S.V.I, Stichting MVO de Siggels en IKC de IJsselhof openden we vandaag de Sportbso op sportpark De Siggels. De kinderen van basisschool IKC de IJsselhof trapten samen met Giovanni Hiwat van PEC Zwolle de opening sportief af.

Overige onderdelen van de sportactiviteiten waren onder andere mikspelen, racketspelen, dansen, voetballen (clinics) en de reguliere gymlessen.

Sportpark de Siggels biedt diversiteit

We vinden het belangrijk dat kinderen ook ná schooltijd met plezier kunnen sporten en bewegen. SportService Zwolle en Doomijn kinderopvang hebben de handen ineen geslagen met voetbalvereniging S.V.I en sportpark De Siggels om dit mogelijk te maken. “De kinderen kunnen nu naast het timmeren, zagen en knutselen bij de scouting ook naar de sportlocatie van de bso. Dat doet de recht van het kind goed. We willen ze stimuleren hun talenten te ontdekken en door te ontwikkelen. De Sportbso op Sportpark de Siggels is daarbij een perfecte uitkomst.” vertelt directrice Marja Heerdink van IKC de IJsselhof.

 

De samenwerkende partijen zoeken de verbinding met de omliggende sportverenigingen om zo volledig mogelijk te zijn in het sportaanbod. “Dat we nu samenwerken met Doomijn én SportService Zwolle is fantastisch voor de verbinding in de wijk. Op deze manier maken we mooie stappen in onze Zwolse maatschappij.” zegt Haro Velthuis, voorzitter Stichting MVO De Siggels en S.V.I.

Fair Play

Bij alle sportactiviteiten streven wij naar Fair Play. Dit gebeurt bij iedere sportactiviteit maar ook bij de grotere sportevenementen komen we de hoofdafspraken na. Ook bij de opening van de Sportbso zorgden we ervoor dat Fair Play duidelijk zichtbaar was zodat we met iedereen een respectvolle, eerlijke, sportieve dag konden beleven waarbij iedereen heeft meegedaan. Joep, de Fair Play mascotte, was aanwezig om alle aanwezigen te stimuleren om hieraan mee te doen:
We hebben Respect voor elkaar, de materialen en de omgeving;
We spelen Eerlijk volgens de regels;
We spelen Sportief, ook als het even niet zo goed gaat;
Iedereen kan en mag Meedoen.

Bij IKC de IJsselhof is Fair Play nu ook dagelijks zichtbaar: “De Fair Play regels hangen we op ons schoolplein, in ons gymlokaal én onze vakleerkrachten geven hier aandacht aan tijdens de lessen. Respect, eerlijkheid, sportiviteit

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button