KabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Sport voor alle Zwollenaren mogelijk maken

Zwolle – Sport voor alle Zwollenaren mogelijk maken. Dit stond afgelopen vrijdag centraal tijdens de kick-off bijeenkomst voor ondernemende sportaanbieders in Zwolle. Deze bijeenkomst vond plaats bij Tabonon, de grootste vechtsportschool in Zwolle. Het initiatief hiervoor kwam van Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS), Tabonon en Sportservice Zwolle.

Tabonon is in Zwolle gevraagd door POS om als eerste stad in Nederland een pilot op te gaan zetten. Om de ondernemende sportaanbieders in Zwolle te informeren en inspireren over het Sportakkoord II. De bijeenkomst had als doel om sportondernemers uit de regio bij elkaar te brengen en te verbinden. Om samen sterker te staan en aan te sluiten bij lokale projecten om meer mensen aan het sporten te krijgen.

Uitwisseling van ideeën

De bijeenkomst bood een unieke gelegenheid om elkaar te ontmoeten, kennis uit te wisselen en ideeën op te doen voor samenwerkingen en initiatieven om de sportwereld te verbeteren. Zo geeft één van de aanwezigen aan: ‘’Vertrouwen begint met elkaar leren kennen. Aan de hand van elkaar kennen, kunnen we samen heel Zwolle aan het bewegen krijgen.’’ Ondernemers worden steeds belangrijker voor het lokale sportbeleid en deze bijeenkomst toonde aan dat ondernemers de drive, kennis, kunde en passie hebben om meer Zwollenaren in beweging te brengen.

Sportondernemer Hanieh van Vilsteren, eigenaar van Tabonon, is een van de trekkers van deze nieuwe Zwolse samenwerking en enthousiast over de bijeenkomst: ‘’Als sportondernemers staan we sterker als we samenwerken en verbinding maken. Door ondernemers aan te sluiten bij lokale projecten en samen te werken, kunnen we meer maatschappelijke projecten aangaan. Ik heb ervan genoten om veel sportondernemers te ontmoeten. Ik kijk er naar uit om samen te werken aan een betere sportwereld.”

Veelbelovend

De bijeenkomst was een succes en een veelbelovende start voor een sterk netwerk van ondernemende sportaanbieders in Zwolle. Tijdens de eerste bijeenkomst zijn de aangesloten ondernemers van POS en de bij de organisatie al bekend zijn uitgenodigd. De volgende bijeenkomst zal snel plaatsvinden, waarbij alle sportondernemers welkom zijn. Wil je aansluiten bij dit netwerk, meld je aan bij Lieve Kramer van Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS) (lieve@ondernemendesportaanbieders.nl)

Gerelateerde artikelen

Back to top button