Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Sport Service Zwolle organiseert ‘Peptalk’ met Rintje Ritsma

Zwolle – SportService Zwolle zet zich met ‘Peptalk’ de komende jaren nadrukkelijk in voor het sporttechnisch kader van de Zwolse sportverenigingen. De stichting zoekt meer betrokkenheid met deze doelgroep door ze te informeren, inspireren en verbinden met de ontwikkelingen en innovaties binnen de sport. SportService Zwolle organiseert daarom Peptalk. Een terugkerend avondprogramma met iedere editie een ander thema. De eerste editie vindt plaats op vrijdagavond 31 januari. Het thema: Positief coachen en Talentontwikkeling.

Het is niet onopgemerkt gebleven dat er ontwikkelingen gaande zijn binnen de sport betreft het Positief coachen van jeugd en jongeren én Talentontwikkeling. Daarom organiseren wij Peptalk. Een avond waar deelnemers worden geïnspireerd, geïnformeerd en meegenomen worden in de huidige ontwikkelingen binnen de sport. We delen kennis en ervaring gedurende kleedkamersessies onder leiding van de verschillende gastsprekers. Zij nemen de deelnemers mee in de onderwerpen Groepsdynamisch werken, Talentontwikkeling, Kidsfirst, Clubkadercoaching en Futureacademie. Aan het eind van deze avond gaan ze naar huis met nieuwe kennis en inspiratie die toegepast kan worden binnen de eigen training- en wedstrijden.

Dichter bij de doelgroep

Een informatie bijeenkomst organiseren met actuele onderwerpen binnen de sport is niet vernieuwend voor SportService Zwolle. Wat Peptalk anders maakt is de doelgroep. “Onze huidige informatie bijeenkomsten organiseren we voornamelijk voor bestuursleden waarbij we ons richten op beleidszaken. Met Peptalk benaderen we een doelgroep waar de vraag dichter op de sporter ligt”, vertelt Brian Rispens projectleider Peptalk SportService Zwolle. Bij Peptalk staat het sporttechnisch kader van de sportvereniging centraal. Dit treft de trainers, coaches en commissieleden van de vereniging. “Deze doelgroep houdt zich vooral bezig met de uitvoering en het ontwikkelen & begeleiden van de sporters. Dit vraagt ook om informatie, inspiratie en doorontwikkeling. Dus tijd voor een nieuw concept: Peptalk – Positief coachen en Talentontwikkeling. Uiteraard zijn de bestuursleden ook welkom om vervolgens hun trainer/coaches te inspireren.”

Peptalk mét Rintje Ritsma

Rintje Ritsma opent Peptalk door zijn ervaringen te delen over de effecten van positief coachen. Wat draagt dit bij aan het sportresultaat? Na zijn opening verdelen de deelnemers zich over kleedkamersessies waar interessante onderwerpen binnen het thema worden besproken. De kleedkamersessies zijn verdeeld over twee rondes welke behandeld worden door professionals. Inloop is vanaf 18.45 uur.

© RTV Focus – Ruben Bouw

Gerelateerde artikelen

Back to top button