EconomieNieuws uit Zwolle

Sporen westkant Station Zwolle hele weekend gestremd

Zwolle – Dit weekend wordt er gewerkt aan de sporen in Zwolle. ProRail sluit nieuwe wissels aan en werkt aan de bovenleiding. Dit om de de aansluiting te maken met het nieuwe opstelterrein naast Hogeschool Windesheim. Voor de treinreizigers richting Amersfoort, Lelystad en Kampen Zuid
betekent dit dat er geen treinen rijden.

De spoorsluiting gaat in vanaf de eerste trein zaterdagochtend tot de laatste trein zondagavond.
Wie toch met de trein moet kan gebruik maken van bussen.

Nieuw deel opstelterrein in gebruik

Op het opstelterrein RGS bij Zwolle worden treinen geparkeerd zodat vervoerders deze kunnen onderhouden en schoon kunnen maken. Door op het opstelterrein extra sporen aan te leggen, kunnen hier meer treinen tegelijkertijd terecht. Het eerste deel van dit terrein is al volledig vernieuwd en bijna klaar. Op 28 en 29 september werken ze aan de aansluiting. Daarom rijden er bussen in plaats van treinen tussen Zwolle en ’t Harde, Kampen Zuid en Kampen. Na 5 oktober kunnen treinen op RGS parkeren.

Vloeistofdichte folie

Nu het eerste deel van het opstelterrein bijna klaar is, gaan ze verder met het tweede deel. Net als bij het eerste deel, brengen ze hier een vloeistofdichte folie aan onder de sporen. Zo is het grondwater in het park Engelse Werk beschermd tegen verontreiniging. Belangrijk, want hier wordt drinkwater gewonnen voor de regio Zwolle.

Zwolle verbetert

In Zwolle is ProRail flink aan het werk om het spoorknooppunt te verbeteren en uit te breiden. Tot de zomer van 2020 is de spoorbeheerder nog volop bezig met het opstelterrein. Ook verdubbelen ze de sporen tussen Zwolle en Herfte, en bouwen ze een vrije spoorkruising.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button