KabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Spits Giorney Rojer kiest voor Berkum

Zwolle – Giorney Rojer zal in het nieuwe seizoen 2022-2023 deel uitmaken van de eerste selectie van hoofdklasser VV Berkum. De 22-jarige aanvaller speelt nu voor eersteklasser KHC, maar wil graag nog een stap zetten.

“Ik ben nog jong en heb ambities. Berkum speelt aanvallend voetbal en ik denk dat ik daar uit kan groeien tot een betere speler. Als Zwollenaar ken ik de club natuurlijk en ik heb er in de jeugd en in oefenwedstrijden ook tegen gespeeld,” zegt hij zelf.

Rojer begon met voetballen bij plaatsgenoot Be Quick ’28, waar hij werd gescout door PEC Zwolle. Daar speelde hij drie seizoenen in diverse lichtingen van de jeugdopleiding, waarna een jaar bij de Onder19 van FC Emmen volgde. Toen een doorbraak in het profvoetbal uitbleef ging hij naar zondaghoofdklasser Hoogeveen en vervolgens naar Durham City, een club uit de Engelse Northern Football League. Dat buitenlandse avontuur bracht, mede door de situatie rond corona, niet was verwacht waarna hij terugkeerde naar Nederland en bij KHC ging spelen.

Rojer is breed inzetbaar. Hij speelde bij zijn clubs vaak als rechtsbuiten, maar kan ook op de linkerflank en als aanvallende middenvelder uit de voeten en heeft eerder ook op de rechtsback-positie gestaan. In het dagelijks leven volgt hij een MBO-studie Ondernemen en Retail, en in het verlengde daarvan is hij ook bezig om een eigen online kledingbedrijf op te zetten.

Giorney Rojer is de tweede speler die Berkum van ‘buitenaf’ haalt voor de komende jaargang. Eerder werd bekend dat de 28-jarige centrale verdediger Robert Talens de overstap van derdedivisionist ACV naar de Zwolse hoofdklasser gaat maken. Het grootste deel van de huidige Berkum-selectie blijft bij de club en met enkele spelers wordt nog gesproken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button