Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Spiegel wil theatergroep The Young Ones helpen

Zwolle – Zwolse Theaters en de Zwolse Theatergroep The Young Ones verkennen een mogelijke samenwerking. De theatergroep kreeg  onlangs te horen dat ze niet in aanmerking komt voor landelijke subsidie. Ook het pand (naast de Aldi) waarin wordt geoefend en waar voorstellingen worden gegeven staat op de nominatie voor sloop.

Het mislopen van deze structurele subsidie betekent dat er geen geld meer is  om de organisatie te bekostigen, het pand te onderhouden en om een doorlopend programma aan te bieden. ‘De dagelijkse leiding bestond op basis van vrijwillige uren, over het pand is duidelijk dat hier snel stappen in worden genomen om er te gaan slopen en appartementen te bouwen. Al met al hebben we besloten, de huidige situatie van The Young Ones is helaas failliet. Maar dit gaan we voor zijn door een andere manier van bestaan te zoeken!’, meldt het gezelschap op Facebook.

 

Het bestuur is de afgelopen weken intensief in gesprek gegaan met de gemeente, provincie en partners in de stad om een vorm te vinden hoe The Young Ones door kan gaan. ‘Alle wegen staan nog open, een Young Ones kan dus vanaf een nullijn worden opgebouwd. Hierin wordt gekeken wat daarbij de voorwaarden zijn voor de identiteit van The Young Ones, wat minimaal aan gelden nodig is om een organisatie professioneel draaiende te houden en wie welke rol gaat vervullen.’

Een mogelijk scenario is samenwerking met de Zwolse Theaters. Naast dit scenario zijn er ook andere ontwikkelingen. Donderdag 15 september om 19.00 uur wil het bestuur  met een bijeenkomst in het Young Ones Theater geïnteresseerden en leden  meenemen langs alle ontwikkelingen en mogelijke scenario’s.

Dit weekend staat de theatergroep op het Stadsfestival met de voorstelling The Animals. Je kunt ze vinden naast Theater De Spiegel in de circustent.

De eigen circustent van The Young Ones en Theater De Spiegel staan al gebroederlijk naast elkaar
De eigen circustent van The Young Ones en Theater De Spiegel staan al gebroederlijk naast elkaar

Gerelateerde artikelen

Back to top button