Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Spelcomputer museum is verhuisd naar De Vrolijkheid

Zwolle – Het Bonami SpelComputer Museum is deze maand verhuist vanaf de spoorzone naar een nieuwe locatie in Zwolle Noord. Aan de Ossenkamp, op bedrijventerrein De Vrolijkheid, heeft het museum een grotere expositieruimte waardoor er meer museumstukken tentoongesteld kunnen worden.

John Groenewold, oprichter van het museum zegt: “Dankzij de fantastische inzet van onze vrijwilligers hebben we het museum in een mum van tijd kunnen verhuizen. De komende tijd zullen we ons richten op het aanbieden van nog meer speelgelegenheden, om bezoekers kennis te laten maken met de veelzijdigheid van de computer en gaming.”

Grootste van Nederland

John en Naomi Groenewold begonnen 20 jaar geleden met het verzamelen van oude spelcomputers en toebehoren. Inmiddels is het Bonami SpelComputer Museum het grootste museum op het gebied van computers en spelcomputers van Nederland.

Bezoekers van het museum maken kennis met de geschiedenis van de computer en spelcomputer. Ze kunnen dit gelijktijdig ervaren door op de klassiekers en moderne spelcomputers te spelen. Ook besteedt Bonami aandacht aan de toekomst, zo is het mogelijk Virtual Reality te beleven.

Niet de eerste verhuizing

Door de tijd heen is het museum meermaals van locatie gewijzigd. Met deze verhuizing heeft het Bonami SpelComputer Museum het maatschappelijk, cultureel en industrieel erfgoed verzekerd van een vaste plek voor het komende decennia. Hierdoor kan het museum zich nog beter richten op de toekomst.

Het nieuwe onderkomen van Bonami op De Vrolijkheid

Gerelateerde artikelen

Back to top button