Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Speeddaten op Landstede

Binnen een paar minuten met elkaar kennismaken. Onder druk van een tikkende klok de juiste vragen te stellen. Ook in de voorlichting voor het maken van een studiekeuze doet men dit tegenwoordig; speeddaten. Vandaag op het centrecourt van het Landstede Sportcentrum in Zwolle kwamen maar liefst 500 examenleerlingen van het Agnieten College in Zwartsluis en Nieuwleusen, Thomas a Kempis College, Carolus Clusius College en het Meander College uit Zwolle bij de mbo-studenten van Landstede op bezoek. Present waren Zwolse en Harderwijker mbo-ers. Doel: op een ludieke manier bij de ervaringsdeskundigen informatie verzamelen over een vervolgstudie.

Tijdens het speeddaten stelden de examenleerlingen vragen aan de mbo-studenten over bijvoorbeeld de inhoud van de opleiding, de dagindeling, het lesrooster, de locaties waar je onderwijs volgt en of de opleiding aan de verwachtingen voldoet.

De deelnemende mbo opleidingen kwamen uit de Landschappen Handel & Commercie, Office & management, Gezond & Wel, Onderwijs & Opvoeding, Mooi & Mode, Vrij & Gastvrij, Sport & Bewegen, Veilig & Beschermd, ICT & Technologie, Vormgeving & Entertainment en Transport & Logistiek.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button