Entertainment nieuwsKunst & CultuurMagazineNieuws uit Zwolle

Spectaculaire combi van tapdans en jazz

Vrijdagavond 16 oktober is Peter Kuit te gast bij All that jazz in de Statenzaal van Stadkamer Centrum. Kuit is één van ’s werelds beste tapdansers; hij tapt op jazz en house en brengt elke zaal tot extase.

 Peter Kuit
Als jongetje van 14 jaar zocht Peter naar een instrument dat hij altijd bij zich kon hebben. Het werden zijn voeten. “Het was fantastisch, want ik kon er verschillende geluiden mee produceren. Overal, ook als ik op de tram stond te wachten. Gemiddeld oefende ik acht uur per dag. Ik barstte van de energie.” Na veel omzwervingen vond Peter in Amerika zijn leermeesters. Ze waren erg onder de indruk van zijn fanatisme.
Peter Kuit is als tapdanser al ruim 30 jaar te vinden in de meest uiteenlopende projecten; hij speelt in jazz- en popbands, met klassieke muzikanten, hij tapt modern gecomponeerde muziek met de David Kweksilber Bigband en hij speelt in theatervoorstellingen. Kuit heeft een heel eigen techniek en lesmethode ontwikkeld.
Peter Kuit werkte onder meer samen met Candy Dulfer en Trijntje Oosterhuis, schitterde op festivals als North Sea Jazz, De Parade en Drum Rhythm Festival en toerde met zijn optredens over de hele wereld: van Canada tot Zwitserland en van de Sovjet Unie tot Libanon.

 All that jazz

All that jazz is een uniek concept waarbij jonge Zwolse jazzmusici de kans krijgen maandelijks een gerenommeerde gastsolist in de Statenzaal te begeleiden. De programmering komt tot stand in samenwerking met Jacco van Santen, zelf een begenadigd saxofonist.

 All that jazz met Peter Kuit start vrijdag 16 oktober om 20.30 in de Statenzaal van Stadkamer Centrum (Diezerstraat 80). De entree bedraagt € 8,00 euro (Voordeelmetjebiebpas € 7,00 euro). Reserveren is mogelijk via http://lezenenlenen.stadkamer.nl.

 

Back to top button