Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Speciale dag voor dames van SV Zwolle1

Afgelopen zondag was een speciale dag. Allereerst stond de eerste wedstrijd van 2015 op het programma voor de dames van SV Zwolle 1. Daarnaast was het Super Handbal Zondag bij SV Zwolle handbal. Er speelden maar liefst 8 jeugd- en seniorenteams thuis. Er was een grote verloting georganiseerd met vele leuke prijzen, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het 50-jarig jubileum feest op 30 mei 2015.

Een dag met super veel publiek en dus waren de dames goed gemotiveerd om er een mooie pot van de maken en de 2 punten in Zwolle te houden. Groessen dames 1 kwam op bezoek in Zwolle. De dames van Groessen spelen hun eerste seizoen in de eerste klasse. Ze draaien goed mee in deze klasse en bezetten de derde plek met slechts 1 punt voorsprong op onze dames. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

Van de uitwedstrijd wisten de dames nog dat Groessen goed was in hun 4-2 aanval, waarbij de sterke cirkelspeelsters vaak aan de bal kwamen en veel het doel vonden. Anders dan verwacht begonnen de dames van Groessen in een 5-1 aanval. Groessen opende de score, maar Zwolle kon direct reageren via een mooie break-out van Sharmaine Oerbekke.

De eerste helft ging vrij gelijk op, waarbij het ene moment Zwolle op 2 punten voorsprong stond en vlak daarna pakte Groessen een voorsprong van 2 punten. Het was hard werken in de verdediging. Net als in de eerste wedstrijd kreeg Zwolle meerdere penalty’s tegen. Gelukkig konden de dames van Zwolle goed reageren met mooie doelpunten. Uiteindelijk ging Zwolle met een 12-11 voorsprong de rust in.

Na de rust begonnen de meiden iets minder geconcentreerd. Onnodig balverlies zorgde ervoor dat Groessen weer op gelijke hoogte kwam. Lang ging de score gelijk op. Na tien minuten spelen in de tweede helft kreeg Kelly van der Giessen voor de 3e keer een twee minuten tijdstraf en moest met rood van het veld af. Zware domper, want Kelly stond goed te verdedigen in het middenblok en had de cirkelspeelster goed onder controle.

Door een aantal mooie doelpunten, van onder andere Sharmaine Oerbekke bleef de score gelijk op gaan tot een stand van 19-19. Op dat moment liep Groessen uit tot 19-23 en was de strijd gestreden. De meiden hebben er met zijn allen voor gevochten, maar dat mocht helaas de baten. De eindstand was dan ook 20-23 in het voordeel van Groessen.

Komende zaterdag spelen de meiden uit tegen E&A. Dat beloofd weer een spannende wedstrijd te worden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button