Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Spannende workshop Shell Eco Challenge bij Windesheim

Hogeschool Windesheim had vandaag 291 havo/vwo scholieren over de vloer, van 7 middelbare scholen in de regio.

Ze waren op bezoek tijdens de jaarlijkse Techniekdag bij Windesheim. De leerlingen hebben deelgenomen aan diverse workshops uit 1 van de 7  techniekwerelden. De  workshops werden gegeven door docenten én studenten van de technische- en ICT (leraren)opleidingen.

Workshop Shell Eco Challenge

Twee studenten van het Blue Racing team van Windesheim gaven de workshop ‘Shell Eco Marathon’. Justin Klein en Hanne Brinks, beiden studerend aan Hogeschool Windesheim en projectleider bij het blue Racing team, vertelden die middag aan vele scholieren over hun waterstof auto project. Zo hoorden de enthousiaste leerlingen dat het Blue Racing Team binnen een half jaar een ‘Urban car’ gaat bouwen. ‘We gaan met de auto meedoen met de Shell Eco Challenge mei volgend jaar in Rotterdam. Daar willen we met onze Urban car met slechts één liter waterstof een zo groot mogelijke afstand afleggen’, aldus de projectleiders. Justin en Hanne bouwen samen met nog 25 andere (internationale) studenten een zo licht mogelijke zuinige auto van carbon. Justin: “We zijn al een eind op weg, maar extra sponsoren, helpen ons enorm!”

Na de inleiding over het project namen Justin en Hanne de scholieren mee naar de werkplaats waar ze lieten zien hoe in de praktijk bepaalde onderdelen voor de auto werden vervaardigd. De leerlingen mochten zelf de spuitgietmachine uitproberen en kregen een demonstratie van de 3D printer en laserprinter. Na afloop kregen de scholieren allemaal een mini zaag mee naar huis die met de 3D printer was gemaakt.

Andere workshops die werden gegeven waren onder meer de sterkste mini brug bouwen, een nieuw computerspel programmeren, duurzaam verpakkingsmateriaal bedenken en in een game logische beslissingen nemen voor de keuze van transport en/of aanleg van voorraden in een winkel.

Door het zelf te doen, ervoeren de leerlingen hoe leuk en belangrijk wetenschap en techniek zijn.

Zeven scholen bij Windesheim Techniekdag

De volgende scholen deden mee aan de dag van de Techniek: Carolius Clusius Zwolle, RSG NOV Ede, Thomas a Kempis, Thorbecke Zwolle, Nieuwe Veste Coevorden, Noordgouw Heerde en Ichtus College Kampen.

Weekend van de Wetenschap

De Techniekdag sluit aan op het landelijke Weekend van de Wetenschap. Diverse bedrijven, instituten, universiteiten, onderzoeksinstellingen, musea en sterrenwachten openen hun deuren om bezoekers van jong tot oud de unieke kans te geven een stap te zetten in de wereld van wetenschap en technologie.

 

Fotoverslag

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren