Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

SP-Voorzitter Ron Meyer trekt volle zaal in Zwolle

Zwolle – De boekbespreking van SP-Voorzitter Ron Meyer kon dinsdagavond rekenen op heel wat belangstelling. Voor de bespreking van Meyer’s nieuwe boek ‘Grip’ moesten extra stoelen worden bijgezet in de zaal van het Dominikanenklooster in Zwolle.

In het boek ‘Grip’ werpt Meyer samen met maatschappelijk leiders een blik op de samenleving. Tijdens een reeks openbare avonden, waaronder de dinsdagavond sessie in Zwolle, praat Meijer met zoveel mogelijk mensen door over die analyse.

Het boek is tot stand gekomen door gesprekken met honderd schrijvers, denkers en wetenschappers. Onder andere Geert Mak, Jan Terlouw, Bas Heijne en Roxane van Iperen bleken de staat van Nederland scherp te beschrijven. SP’ers spraken in datzelfde jaar met één miljoen Nederlanders in hun buurt of op hun werk.

Meyer: “De overeenkomst tussen die gesprekken is fascinerend. Mensen snakken niet per se naar vroeger. Ze zien de overheid niet als totaaloplossing. Velen zien simpelweg dat de leegheid van het ideologische egoïsme niet de toekomst heeft. Mensen willen meer grip op hun leven en daar is om te beginnen begrip van de situatie voor nodig.”

Halverwege de avond reikte Meyer een zogenaamde ‘Buurtbokaal’ uit aan de wijkvereniging van de Wipstrik. Meyer: “Buurtbewoners in de Wipstrik hebben geknokt voor een nieuw houten speelschip in hun buurt en ze hebben laten zien dat mensen winnen als ze samen in actie komen.” Gedurende de tweede helft van de avond beantwoordde hij vragen vanuit het publiek.

Hij zegde daarbij ook toe terug te komen in Zwolle. “Deze opkomst laat zien dat er in Zwolle veel mensen zijn die niet alleen onze zorgen delen maar ook onze hoop voor de toekomst. Dat vraagt om een vervolg en daarom kom ik zeker terug in Zwolle”, aldus de socialist.

Foto’s: ©Peter Denekamp

Gerelateerde artikelen

Back to top button