Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

SP, Swollwacht, GroenLinks en CDA willen spoeddebat vanwege opgestapte wethouder

Zwolle – De Zwolse oppositiepartijen SP, Swollwacht, GroenLinks en CDA willen dat er op maandag 12 juni een spoeddebat wordt belegd in de gemeenteraad van Zwolle. De reden is de ontstane onzekerheid doordat wethouder Filip van As zijn functie afgelopen maandag neerlegde. De wethouder deed dit naar eigen zeggen omdat hij in het debat van  afgelopen maandag over energietransitie geen politiek draagvlak meer voelde voor zijn beleid.

De oppositiepartijen willen nu opheldering over het opstappen van wethouder Filip van As (CU), specifiek waar het veronderstelde gebrek aan politiek draagvlak zich bevindt. Ligt dit bij het college of bij de raadsfracties?   Ook willen de partijen duidelijkheid voor de toekomst. “Wat voor consequenties heeft het opstappen van de wethouder voor de rest van de college periode.”

Omdat de wethouder energietransitie en het nieuwe grondstoffenplan in zijn portefeuille had, willen de partijen ook daarover duidelijkheid. Het gaat dan om de voortgang en de planning van zowel vastgesteld als toekomstig beleid.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button