Nieuws uit ZwolleOpenbaar vervoerPolitiek & Opinie

SP doet dinsdag onderzoek onder busreizigers Stadshagen

Zwolle – De SP gaat op dinsdag bij bushaltes door heel Stadshagen met reizigers in gesprek over de nieuwe stadsdienstregeling. Op 9 december vorig jaar trad de nieuwe stadsdienstregeling in werking. De SP denkt dat busreizigers nu veel vertraging ervaren, daarom gaan zij op onderzoek uit.

SP-actiecoördinator Robert Bos: “Van busreizigers uit Stadshagen horen we dat veel van hen langer moeten reizen. Dat komt vooral doordat de bus eerder twee kanten op reed, heen en terug, terwijl hij nu alleen nog ‘met de klok mee’ rijdt. Vorige maand startten we daarom een online onderzoek. Daarop hebben ruim 30 mensen gereageerd. Dat is aardig, maar wij willen meer mensen spreken. Daarom staan we op 16 juli bij bushaltes in Stadshagen om van busreizigers te horen wat zij van de nieuwe dienstregeling vinden. Busreizigers kunnen ook reageren op de site van de Zwolse SP.”

In juni waren leden van de SP-fractie in de Provinciale Staten van Overijssel op bezoek bij bewoners van het Hoge Huis, een complex van aanleunwoningen aan de Bonkenhavestraat in Stadshagen. Harry Broekhuijs, fractievoorzitter voor de SP in de Provinciale Staten: “We verwachten met z’n allen van onze ouderen dat ze zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Het Hoge Huis is een complex waar dat goed kan. Maar dan moeten we er als samenleving wel voor zorgen dat deze mensen actief kunnen blijven deelnemen aan de samenleving. Om zelfstandig naar de supermarkt of familie en vrienden toe te kunnen is gemakkelijk en toegankelijk openbaar vervoer een eerste vereiste.”

De socialisten richten zich niet slechts op de bewoners van het Hoge Huis, maar zien het breder. Broekhuijs: “Zwolle en andere steden in Overijssel groeien, maar de provincie doet al jaren geen cent bij het openbaar vervoer. Dat betekent dat een steeds groter gebied moet worden bediend met dezelfde hoeveelheid geld. Dan komen in een stad als Zwolle de haltes steeds verder uit elkaar komen te liggen, de routes worden steeds groter en de bus terug is wegbezuinigd. Dit is een groot probleem, waarvan niet alleen de bewoners van het Hoge Huis de gevolgen ondervinden maar alle bewoners van Stadshagen. Wij willen dat alle Overijsselaars goed kunnen reizen met het ov en daarom hopen we veel busreizigers te spreken op 16 juli.”

Met haar onderzoek wil de SP de provincie ertoe bewegen meer oog te hebben voor de belangen van bewoners van Stadshagen. Busreizigers kunnen ook een online onderzoek invullen op de lokale website van de SP.

Gerelateerde artikelen

Back to top button