Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Solliciteren voor Stadsdichter Zwolle kan nog tot einde jaar bij Zwolle Zien

Zwolle – Word jij de nieuwe Stadsdichter van Zwolle? Het team van Zwolle Zien roept dichters en dichter-zangers op om te solliciteren naar de functie van Stadsdichter van Zwolle. Dat kan nog tot en met 31 december 2016. Vertegenwoordigers uit de stad, Stadkamer en Zwolle Zien vormen een Comité Nieuwe Stadsdichter dat op 10 januari gesprekken zal voeren met de kandidaat-Stadsdichters.

Na deze gesprekken wordt de nieuwe Stadsdichter Zwolle geselecteerd, om hem of haar op de Nationale Gedichtendag op 26 januari 2017 te presenteren aan Zwolle. De nieuwe Stadsdichter geeft via poëzie (eventueel begeleid met muziek) kleur aan ontwikkelingen of gebeurtenissen in Zwolle. Zo draagt de nieuwe Stadsdichter bij aan de beleving, verdieping, verwondering, verrassing van het alledaagse leven in de stad Zwolle.

Solliciteren

Dichters en dichter-zangers kunnen hun schriftelijke motivatie én 3 gedichten over Zwolle insturen via de website www.zwollezien.nl. Het Comité Nieuwe Stadsdichter let bij de selectie op de kwaliteit, gelaagdheid en toegankelijkheid van de poëzie. Alsmede op de betrokkenheid op de stad Zwolle en actuele Zwolse ontwikkelingen. Bovendien speelt de voordrachtkunst van de dichter of dichter-zanger een rol, net als diens visie op de invulling van het Stadsdichterschap. De Stadsdichter wordt in principe aangesteld voor een periode van 2 jaar.

Comité Nieuwe Stadsdichter

Enkele poëzieliefhebbers uit de stad, Stadkamer en Zwolle Zien vormen samen het Comité Nieuwe Stadsdichter. Zij zetten zich in om blijvend een Zwolse Stadsdichter te faciliteren. Hun namen: Theo van der Vliet, Trijntje Gosker, Corina Staal (Stadkamer), Joop de Haan (weekkrant De Peperbus) en Gerdien Rots.

Eerdere Zwolse Stadsdichters

Eerder Stadsdichters van Zwolle zijn:
Paul Gellings (2005-2007, benoemd door de Gemeente Zwolle)
Lenze Bouwers (2007-2009, benoemd door de Gemeente Zwolle)
Alet Boukes (2009-2011, benoemd door de Gemeente Zwolle)
Marieke van Bolderen (september 2015-september 2016, benoemd door Partij voor Cultuur)

Presentatie nieuwe Stadsdichter

De nieuwe Stadsdichter van Zwolle wordt aan de stad gepresenteerd tijdens een evenement op Nationale Gedichtendag, 26 januari 2017. Tevens wordt Marieke van Bolderen dan hartelijk bedankt voor de wijze waarop zij het Stadsdichterschap in Zwolle weer nieuw leven inblies.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button