SportVoetbal

Be Quick goed van start tegen SV Lelystad

Zwolle – Be Quick heeft zaterdag de eerste wedstrijd in de nacompetitie gewonnen. Thuis tegen Lelystad werd het 2-0 voor de Zwolse ploeg. Dinsdag wacht de return.

SV Lelystad eindigde op de vierde plaats in 2G en pakte de derde periode. In dit geval kan gesproken worden over een ‘toetje’ na afloop van de competitie. Dat ligt bij Be Quick anders. De ploeg is tegen ieders zin in het nacompetitiespektakel terechtgekomen. En nu is het zaak om het plekje in 1D te behouden. Bij Be Quick zijn Minkjan, Tekay en Meijer afwezig. Daardoor staat ook assistent-trainer Arie Smit bij de wissels genoteerd.

Voor de rust heeft Be Quick de wedstrijd grotendeels onder controle. Daarbij valt op dat de ploeg uit Lelystad moeite heeft met hoge ballen. In de 13e minuut levert dat het eerste gevaar op. Maar een voorzet van Talha Özen kan door Bas Buimer net niet in het doel worden gewerkt. De 1-0 komt er wel in de 21e minuut. Een corner van Roan Admiraal levert een scrimmage voor het doel op van Lelystad: in vierde instantie is het Floris Blom die de bal in de touwen werkt. Enkele minuten later ontsnapt SV Lelystad nog een keer.

In de 31e minuut leidt een foute kopbal van Floris Blom gevaar in voor het eigen doel. Chendel Richards slaagt er echter niet in om de bal in het doel te krijgen. Meer gevaar komt er vlak voor de rust als Lelystad opschuift richting het doel van Be Quick. Vooral in de 44e minuut is het Ricardo Fransberg die voor gevaar zorgt, maar hij wordt door de verdediging te ver naar rechts gedrongen. En zo wordt het scoren onmogelijk.

Net na de rust komt Be Quick nog een keer goed weg bij een inzet van Fransberg. Dit keer dwarrelt de bal net over het doel. Be Quick komt daarna weer beter in de wedstrijd en ziet dat Buimer de bal op de paal schiet (54e). Maar het doelpunt is in de maak en het is bijna een kopie van de eerste. Opnieuw is het Floris Blom die in de schiettent de bal over de lijn weet te werken. In de 63e minuut wordt het zo 2-0 en lonkt er voor Be Quick een goed resultaat.

De ingevallen Jake Wollgarten (SVL) krijgt in de 66e minuut nog een mooie kans op een treffer maar hij slaagt niet. Bij Be Quick is Sander Aarten nog dicht bij een doelpunt. Al met al wint Be Quick de wedstrijd verdiend en is het dinsdag in Lelystad vooral zaak om geconcentreerd te blijven. De wedstrijd daar begint om 20.00 uur.

Opstelling Be Quick ’28: Wibo van Dijk, Eric van Beek, Dennis Horstman, Jeroen Horstman, Frank Oosterhof, Talha Özen, Roan Admiraal (80. Yordi Veldman), Sander Aarten, Emiel Brinkhuis, Floris Blom en Bas Buimer