KabelkrantNieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Snel stappen zetten met de Vakantieschool

Voor leerlingen en studenten die moeite hebben met Nederlands, Engels of rekenen

Zwolle – Moeite met Nederlands, Engels of rekenen? Of wil jij je extra goed voorbereiden op een mbo-examen, vervolgopleiding of Proeve van Bekwaamheid? Speciaal voor leerlingen in het voortgezet onderwijs (vo), mbo-studenten en nieuwkomers uit internationale schakelklassen die hun kennis willen bijspijkeren, is er de Vakantieschool in Harderwijk of Zwolle. Je werkt in je eigen tempo met persoonlijke ondersteuning in een plezierige omgeving.

In de Vakantieschool kun je snel stappen zetten omdat je een traject op maat krijgt. ‘Juist nu veel leerlingen en studenten door corona achteropgeraakt zijn, is maatwerk belangrijk’, zegt coördinator Geeske van Pijkeren.

‘Beter concentreren’

Voor Denice, student Junior Assistent Accountant, was de opgelopen achterstand de reden om in de voorjaarsvakantie twee ochtenden naar de Vakantieschool in Zwolle te gaan. ‘Ik leerde veel voor examens, er kwamen allerlei vakken voorbij.’ Ze kon er goed zelfstandig werken: ‘Concentreren ging een stuk beter dan thuis.’ En omdat ze met studiegenoot Micha een eigen kamer had, konden ze elkaar helpen en motiveren. ‘Bovendien was het ook nog eens heel gezellig.’

Micha beaamt dat. Hij stopte in coronatijd een paar maanden met zijn opleiding vanwege een baan als hovenier. ‘Ik kon natuurlijk thuis mijn boeken openslaan, maar op de Vakantieschool vond ik dat gemakkelijker. Ik werd minder snel gestoord.’ En hoewel hij in zijn vrije tijd op school zat, had hij toch een vakantiegevoel. Er bleef genoeg tijd over om te werken en leuke dingen te doen.’

Leervragen staan centraal

De Vakantieschool start met een gesprek of toetsen om de leervragen te bepalen: ‘Bijvoorbeeld het oefenen van mondeling Engels of het onder de knie krijgen van de Nederlandse grammatica’, licht Geeske toe. ‘Samen stellen we een duidelijk doel, zodat we kunnen bepalen wat er moet gebeuren en hoeveel tijd een student hiervoor nodig heeft. De een komt bijvoorbeeld twee ochtenden, de ander vier.’ Na afloop krijg je certificaat en een persoonlijke evaluatie.

Serieus les, tier!

Tijdens de Vakantieschool is het gezellig. Iedereen is namelijk gemotiveerd en gaat ambitieus aan de slag, terwijl het vakantie is. De lessen vinden elke dag van 9.00-13.00 uur plaats bij Landstede MBO in Harderwijk en Zwolle. ‘De deelnemers beginnen de dag met koffie of thee, zoeken een plek in het lokaal en starten hun laptop op’, vertelt coördinator Gerjan Geerligs.

‘De docenten lopen langs om de planning door te nemen en uitleg te geven. Deelnemers kunnen ook zelfstandig aan de slag. Om 13.00 uur ronden we af. Hierdoor blijft er genoeg tijd over om te werken of lekker niks te doen.’ Tijdens de lessen neemt iedereen de coronamaatregelen in acht, zoals onderwijs op anderhalve meter afstand.

Locatie, data & kosten

De Vakantieschool is in Harderwijk (Westeinde 33) van 16-26 augustus, in Zwolle (Hogeland 10) van 19-29 juli of 16-26 augustus. De kosten voor de Vakantieschool zijn € 50,- per dag. Voor leerlingen (vo) en studenten (mbo) van Landstede Groep en Deltion College is deelname gratis.

Info & aanmelden

Aanmelden kan tot 4 juli via www.landstedembo.nl/vakantieschool, hier vind je ook meer info over de Vakantieschool. Bij latere aanmeldingen is een plek niet gegarandeerd.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button