112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Door sneeuwresten of bevriezing van natte weggedeelten kan het op veel plaatsen verraderlijk glad zijn

Zwolle – Het kan nog steeds glad zijn op de Nederlandse wegen vanochtend. Het KNMI hanteert daarvoor ook code geel (weerwaarschuwing).Het verkeer moet tijdens de ochtendspits rekening houden met verraderlijke gladheid. Sneeuwresten en bevriezing van natte weggedeelten zorgen met name in woonwijken en op secundaire wegen voor soms zeer gladde omstandigheden. Ook fiets- en voetpaden kunnen zeer glad zijn. Daarvoor waarschuwt Weerplaza.

 

Zeer glad rond het ochtendgloren

Na de sneeuwval van gisteren is het vannacht licht gaan dooien. Daardoor ligt er tijdens de ochtendspits minder sneeuw, maar vanwege de dooi is ook het gestrooide zout soms weggestroomd. Rond het ochtendgloren zijn veel wegen en fietspaden echter onder nul en dus kunnen ze op een enkele plek zeer glad zijn. De meeste doorgaande wegen liggen er overigens goed bij. Weerplaza verwacht dat in de loop van de ochtend de gladheid vrijwel overal verdwijnt. Tegen de avond zullen de wegen opnieuw glad worden. Landinwaarts gaat het vlak na zonsondergang al vriezen en veel wegen zijn nat vanwege de smeltende sneeuw. Aan het einde van de avondspits moeten bestuurders dus wederom rekening houden met een glad wegdek.

Winterweer keert voorlopig niet terug

Na vanavond ziet het weerbureau de winter voorlopig niet terugkeren. Winterse ongemakken beperken zich de komende 7 dagen tot hooguit een enkele nacht met lichte vorst en de bijbehorende kans op gladheid.

Gerelateerde artikelen

Back to top button