KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Sneak Preview Fraterhuis Academie Najaar 2022

Zwolle – In oktober start een nieuw seizoen van de Fraterhuis Academie in Filmtheater Fraterhuis. De Fraterhuis Academie is dé plek voor liefhebbers van film & beeld. Het Fraterhuis nodigt gastdocenten uit om vanuit hun eigen expertise college te komen geven over aspecten uit de rijke film- en beeldgeschiedenis en cinematografische actualiteit.

Dit seizoen presenteert het Fraterhuis het Fraterhuis Academie programma aan de hand van vier thema’s: Toekomst, Landen, Generaties en Zwolle. Zo is het mogelijk om meerdere colleges rondom hetzelfde thema te volgen. Ieder college is vanzelfsprekend ook los te volgen. De kaartverkoop is reeds gestart.

Sneak Preview

Zaterdag 1 oktober over ‘Cinema & de illusie van liefde’ door Basje Boer
Zaterdag 8 oktober over ‘Oekraïne’ door Hans Luiten
Zaterdag 15 oktober over ‘Film & generaties’ door Constant Hoogenbosch
Zaterdag 5 november over ‘Parijs in beeld’ (reprise) door Jessica Koek & Constant Hoogenbosch
Zaterdag 12 november over ‘Mary Pickford’ door Anke Brouwers
Zaterdag 19 november over ‘Jaren ’50 en ’60 in Nederland: botsende generaties?’ door Hans Luiten
Zaterdag 26 november over ‘Van minimaal tot minimal’ door Michiel Knaven
Zaterdag 17 december over ‘Sprookjes in de film’ door Constant Hoogenbosch

Prijzen & zo

Vrienden van het Fraterhuis betalen €10,00, de reguliere entreeprijs bedraagt €16,00. De prijzen zijn inclusief collegetoebehoren.
Kaarten zijn online te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis. Zowel in de voorverkoop als voorafgaand aan de activiteit.

Fraterhuis Academie Celekwartier

De Fraterhuis Academie is dé plek waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- en buitenlandse filmcultuur. Het Fraterhuis nodigt filmkenners uit om in onze filmzalen college te komen geven over aspecten uit de rijke filmgeschiedenis en cinematografische actualiteit.
De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. De colleges worden doorgaans gegeven in het Celekwartier, in het hart van de historische binnenstad van Zwolle. Colleges vinden in de regel plaats vanaf einde zaterdagochtend, inclusief collegetoebehoren.

Beeldbepalend

Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast is er de Fraterhuis Academie; het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button