BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Sloop Café de Vrolijkheid gestart

Binnen 14 dagen plat

Zwolle – De sloop van voormalig Café de Vrolijkheid is gestart. Op het terrein zijn slopers bezig om het vervallen pand neer te halen. Eerst wordt het asbest gesaneerd, daarna start de sloop. Al met al zal de sloop zo’n 14 dagen duren. Volgend jaar moet op deze plek een groot Foodcourt komen.

Foto’s: ©Peter Denekamp

Investeerder Regge Invest gaat op deze locatie vier gebouwen neerzetten waarin vestigingen van de Burger King, La Place, KFC en Subway komen. Ook komt er een attentiemast langs de A28. Na de sloop duurt het nog zo’n maand of tien voordat het Foodcourt helemaal afgebouwd is. Daarna kunnen de Fastfoodketens de ruimtes inrichten.

Regge Invest nam in 2015 het café en het terrein over met de bedoeling om er een Foodcourt te vestigen. Door jarenlange procedures over de attentiemast, concurrentie en verkeersdrukte heeft het lang geduurd voordat daadwerkelijk gestart kon worden met het project. Eind juni kwam het verlossende woord van de Raad van State. De hoogste bestuursrechter veegde alle bezwaren van omwonenden en bedrijven van tafel waarna niks de bouw meer in de weg stond.

Café de Vrolijkheid was jarenlang het officieuze supporterscafé van PEC Zwolle. Toen eigenaresse Ria Dijk van Café de Vrolijkheid in januari 2016 plotseling overleed werden de deuren definitief gesloten. Op de buitenkant van het pand zijn nu nog de laatste herinneringen aan Ria Dijk te zien via de graffiti. Maar met de sloop verdwijnt ook dit evenals het café zelf dat al meer dan een eeuw in handen was van de familie Dijk. 
Foto: Reggeinvest - Foodcourt Zwolle
Foto: Reggeinvest – Foodcourt Zwolle
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button
Close