SportVoetbal

Veerkrachtig Be Quick langs Hulzense Boys

Zwolle – In een enerverende wedstrijd heeft Be Quick zich zaterdag langs Hulzense Boys geknokt. Een snelle 0-2 achterstand werd omgebogen in een 5-3 overwinning. Dat ging niet altijd met mooi en goed voetbal, maar de ploeg van trainer Van Nijen bezit teamgeest, conditie en scorend vermogen.

Zwak begin

Het regent behoorlijk zaterdag, maar desondanks hoeven toeschouwers zich niet te vervelen aan het Stadionplein. Be Quick komt razendsnel aan een doelpunt, zo lijkt het . Maar de treffer van Gianlucca van de Vegt wordt door de scheidsrechter geannuleerd. Het wordt door vrijwel iedereen na afloop als een onterechte beslissing beoordeeld, maar de wedstrijd gaat door en Hulzense Boys komt vervolgens op voorsprong. Thomas te Wierik tekent voor de 0-1 (3e). Kort daarna gaat de defensie van Be Quick nog een keer in de fout en door een eigen doelpunt wordt het zelfs 0-2. Aanvaller Jeffrey van de Vlist: “We spelen ontzettend slordig in het begin. We staan niet op te letten bij een corner en dan geef je het zo maar cadeau.” In de fase erna ontsnapt Be Quick zelfs nog aan de 0-3. Trainer Van Nijen: “Het was echt onzorgvuldig van onze kant. We hadden moeite met het snelle veld en maakten verkeerde keuzes.”

Er gloort hoop in de 24e minuut als Jeffrey van der Vlist een voorzet van Sertaç Yilmaz binnentikt: 1-2. Maar als Be Quick bij een corner Jorg Roetgerink volkomen vrij laat, komt ook de 1-3 op het bord. En dan lijkt het toch een moeilijke middag te gaan worden. Maar in de laatste fase voor de rust is Be Quick duidelijk de bovenliggende partij. De vrijgelaten Jeffrey van der Vlist tikt de bal in tweede instantie achter de keeper van Hulzense Boys: 2-3 (40e). Sander Aarten heeft dan de gelijkmaker nog op de schoen, maar dat feest gaat niet door.

Jeffrey van de Vlist: “Natuurlijk heb je af en toe wedstrijden waarin het moeilijk gaat. Maar toch kregen we voor de rust behoorlijk wat kansen. We kunnen het tegenstanders gewoon moeilijk maken met deze ploeg.”

Comeback

Veel spelers halen bij Be Quick niet hun normale niveau. Ook na de rust zakt het niveau weer in. Hulzense Boys kan de voorsprong vergroten in de 49e minuut, maar via het been van keeper Malanda verdwijnt de bal naast het doel. De ommekeer in de wedstrijd komt bij de dubbele wissel van Be Quick in de 63e minuut. Kevin Zomerdijk en Hugo Winkeler komen in het veld voor Julian Ruiter en Yordi Veldman. Het signaal is duidelijk: offensiever spelen. Edwin van Nijen: “Na deze wissel kregen we veel meer grip op de wedstrijd. Ontstond er ook meer rust.” De beloning laat niet lang op zich wachten. Sander Aarten vindt de vrijstaande Gianlucca van der Vegt en die tikt de gelijkmaker binnen: 3-3. In de 70e minuut ontstaat er een gelijkaardige situatie voor een bijna leeg doel, maar Van de Vegt raakt de bal verkeerd en zo vliegt de bal over. Enkele minuten later is het alsnog prijs. Opnieuw is er een goede assist van Sander Aarten en Jeffrey van der Vlist tekent voor zijn derde doelpunt van de middag: 4-3.

Slotfase

De slotfase van de wedstrijd is duidelijk voor Be Quick. Hulzense Boys valt uiteen en heeft ogenschijnlijk nauwelijks nog bezetting op het middenveld. Bij Be Quick heeft Kevin Westerbeek Jeffrey van der Vlist afgelost. Nadat Van der Vegt en Aarten beide naast het doel hebben geschoten is het Kevin Westerbeek die nog voor 5-3 zorgt. Deze treffer in blessuretijd maakt aan alle twijfel een einde. Jeffrey van der Vlist: “In een wedstrijd als deze zie je hoe belangrijk het is, dat je nooit opgeeft. Dat je ook met een goed collectief kunt winnen. De jongens die ingevallen zijn, hebben het ook goed gedaan.” Trainer Van Nijen zag nog een pluspunt: “Ook conditioneel was het voordeel aan onze kant.”

Met zes punten uit twee wedstrijden doet Be Quick lekker mee. Dat moge duidelijk zijn. Volgende week wacht Blauw Wit ’66 uit Holten.