Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Slechte start wordt Be Quick fataal in Dalfsen

Zwolle – Be Quick heeft zaterdag een teleurstellende nederlaag gelden bij ASC in Dalfsen. Na een catastrofale opening slaagde de ploeg er niet meer in om de zaak recht te zetten. Het verdict van Dalfsen: 4-2 voor de thuisspelende partij.

“In de eerste helft zijn we vooral mentaal door het ijs gezakt” zegt Be Quick-trainer Wilfred Westerhuis. “Bij vlagen werden we helemaal overlopen. We hebben ons echt een beetje af laten bluffen. Te weinig agressie in de duels. Niet goed bij de tweede bal. De snelle spitsen van Dalfsen waren te makkelijk bereikbaar. Dan staat het 3-0 bij de rust en dat is niet geflatteerd.”

Westerhuis: “In de pauze hebben we de doelstelling aangepast: we wouden in ieder geval nog een goede tweede helft spelen. Onbegrijpelijk ligt dan de 4-0 binnen 15 seconden in de touwen. Daarna ging het wel veel beter. Binnen een kwartier krijgen we 5 goede kansen. Vooral met Sander Aarten was er veel dreiging over de rechterkant.”

In de 67e minuut leidt dat tot de eerste tegentreffer: een van richting veranderd schot van Sander Fillet zorgt voor 4-1. Tien minuten later maakt Frank Oosterhof de 4-2 uit een hoekschop. Westerhuis: “ASC zat toen al lang niet meer in de wedstrijd, maar toch ebde bij ons het geloof in een goed resultaat langzaam weg. In de eindfase was duidelijk dat het niet meer goed zou komen. Ik moet het team dan nog een compliment geven voor de tweede helft.”

Be Quick reist volgende week af naar Doetinchem, waar het tegen DZC zal spelen.

Opstelling Be Quick: Max van de Ven, Ties van Wijk(46. Sander Aarten), Floris Blom, Roan Admiraal, Kevin Zomerdijk (75. Julian Ruiter), Frank Oosterhof, Pim Hermans (30. Sander Fillet), Yordi Veldman, Emiel Brinkhuis, Sertaç Yilmaz, Kevin Westerbeek.

Gerelateerde artikelen

Back to top button