Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Video | Voorbeschouwing PEC Zwolle – FC Twente

Zondag speelt PEC Zwolle de provinciekraker tegen FC Twente. In het MAC3PARK stadion begint deze wedstrijd om 14.30 uur. Hieronder vind je meer informatie over de recente ontmoetingen en de vorm van beide Overijsselse clubs.

Vorm

FC Twente is bezig aan een goed seizoen in de Eredivisie. Na negentien speelrondes staan de Tukkers op de achtste plaats op de ranglijst, met 27 punten. De ploeg van trainer/coach René Hake won dit seizoen zes maal, waaronder vorige week de derby tegen Heracles Almelo. Ook behaalde FC Twente in de eerste seizoenshelft een knappe overwinning tegen Ajax. In het eerste duel na de winterstop verloor het team uit Enschede met 3-1 tegen Vitesse. PEC Zwolle heeft, na zeven wedstrijden zonder overwinning, vorige week weer gewonnen. Op bezoek bij ADO Den Haag wonnen de Blauwvingers met 1-2. Dankzij deze overwinning steeg het team van Jans niet op de ranglijst, maar kon het wel drie belangrijke punten bijschrijven. De Zwolse ploeg staat op dit moment op de zestiende plaats op de ranglijst, met zeventien punten.

Recente duels

PEC Zwolle en FC Twente kwamen elkaar dit seizoen al eerder tegen. In de Grolsch Veste waren de ploegen toen in evenwicht: 2-2. Oud PEC Zwolle-speler Mateusz Klich schoot de thuisploeg op voorsprong, maar vlak voor rust trok oud FC Twente-speler Youness Mokhtar de stand gelijk: 1-1. In de tweede helft scoorden Enes Ünal en Django Warmerdam respectievelijk de 2-1 en 2-2. Vorig seizoen wonnen de Blauwvingers in eigen huis met 2-1 van de ploeg uit Enschede. Lars Veldwijk en Ben Rienstra maakten toen de Zwolse doelpunten in een spannende wedstrijd. Een overzicht van de meest recente duels vind je hieronder.

16-10-2016 FC Twente – PEC Zwolle 2-2 Eredivisie
12-03-2016 FC Twente – PEC Zwolle 2-1 Eredivisie
23-08-2015 PEC Zwolle – FC Twente 2-1 Eredivisie
07-04-2015 FC Twente – PEC Zwolle* 1-1 (*winst na pen.) KNVB Beker
14-03-2015 FC Twente – PEC Zwolle 2-0 Eredivisie

Ken je deze speler nog?

Verdediger Darryl Lachman speelt momenteel voor Willem II, maar kwam in voorgaande jaren uit voor zowel PEC Zwolle als FC Twente. De geboren Amsterdammer speelde van 2011-2014 voor de Zwollenaren en maakte zodoende de promotie naar de Eredivisie mee. Daarnaast won hij met de Blauwvingers zowel de KNVB Beker als de Johan Cruijff Schaal. Lachman scoorde in 91 competitiewedstrijden voor PEC Zwolle twee keer. In het thuisduel tegen FC Utrecht in het seizoen 2012-2012 kopte de oud-Zwollenaar vlak voor tijd de 1-1 tegen de touwen en in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord, in datzelfde seizoen, maakte hij de 2-0. Vanaf het voetbaljaar 2014-2015 kwam de Amsterdammer uit voor FC Twente, waar hij in totaal één jaar bleef.

Meer informatie

De wedstrijd staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Van den Kerkhof. Hij wordt geassisteerd door de heren Zeinstra, Kleinjan en Van der Eijk.

Bron: PEC Zwolle / PEC Zwolle TV

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button