BinnenstadEconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Sissy-boy vraagt uitstel van betaling aan

Amsterdam / Zwolle – De directie van Sissy-Boy heeft uitstel van betaling aangevraagd voor het in 1982 opgerichte Nederlandse mode- en lifestylemerk. Sissy-boy heeft een filiaal in de Zwolse binnenstad op de Melkmarkt.

De Brand Retail Group, sinds november 2017 eigenaar van Sissy-Boy, onderzoekt samen met het management de mogelijkheden van een eventuele doorstart. De circa 45 winkels in de Benelux en de webshop van Sissy-Boy blijven vooralsnog open.

Tegenvallende verkopen

De Brand Retail Group, een voortzetting van de Varova Fashion Group, heeft het afgelopen jaar in nauwe samenwerking met het management van Sissy-Boy getracht om het bedrijf weer gezond te maken. Hiertoe is onder meer gesneden in de overhead, is de collectie aangescherpt en zijn investeringen gedaan in de winkels en in de online-activiteiten van Sissy-Boy. De tegenvallende verkopen eind 2018 hebben de onderneming echter ernstig onder druk gezet, waarna werd besloten om te zoeken naar een koper die bereid zou zijn om significant in Sissy-Boy te investeren.

De Brand Retail Group heeft de afgelopen periode met verschillende partijen gesproken, hetgeen heeft geleid tot vergevorderde gesprekken met een Nederlands familiebedrijf dat actief is in dezelfde sector. Nadat deze partij zich onverwacht terugtrok was de directie van Sissy-Boy genoodzaakt surseance van betaling aan te vragen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button