KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Shortlist Hans Grotenhuisprijs 2024 bekend

Zwolle – Overijssel heeft de afgelopen 2 weken massaal gestemd op haar favoriete kandidaat voor de Hans Grotenhuisprijs 2024. Alle drie de genomineerden op de shortlist zijn stuk voor stuk inspirerende voorbeelden van groepen natuurliefhebbers die samen op vrijwillige basis met liefde de zorg voor natuur en landschap in de buurt oppakken.

Namens bijna 700 enthousiaste Overijsselaren presenteert Natuur en Milieu Overijssel met trots de shortlist voor de Hans Grotenhuisprijs 2024:

Genomineerd: Bewonersgroep Landje van Niets

Dit is het Landje van Niets, een buurtproject middenin de wijk Deventer Vijfhoek. Het zijn drie voormalige braakliggende weilandjes die zijn omgevormd tot natuur. Jessica Boon en haar buren zaaien bloemen in, buurtkinderen tellen vlinders en samen zorgen ze voor de schaapskudde. Nieuwsgierig? Bekijk de video.

Genomineerd: Stichting Grensvisie Blesdijke Paasloo

De dorpen Blesdijke en Paasloo liggen aan grens van Overijssel en Friesland. André Bus geeft hier al jaren samen met bewoners, lokale agrariërs en bedrijven een stem aan een uniek stukje Nederlandse geschiedenis. Zo houden zij zich bezig met de aanleg van poelen en beheren zij houtwallen van meer dan 500 jaar oud. Nieuwsgierig? Bekijk de video.

Genomineerd: Stichting Marke Twekkelo

Dit zijn de natuurgronden van stichting Marke Twekkelo, een buurtschap tussen Enschede en Hengelo. Jauke Klein en de noabers, buurtbewoners, zorgen samen voor het aanplanten van bos, een voedselbos en het realiseren wandelpaden. Het uitgangspunt: de natuur die hier is, die blijft. Nieuwsgierig? Bekijk de video.

Prijsuitreiking

Wie verdient de Hans Grotenhuisprijs 2024 en mag zich straks het mooiste natuurinitiatief van Overijssel noemen? Een van bovenstaande genomineerden wordt gekozen door de meest recente winnaar van de Hans Grotenhuisprijs: Harm Piek en zijn Noabers van Zudert. Op vrijdag 5 juli op het Groenbezig Festival in Raalte geven zij de bokaal door. Wil je hierbij zijn? Er zijn nog tickets!

Hans Grotenhuisprijs
Bron
NMO

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren