PEC ZwolleSportVoetbal

Sepp van den Berg verlaat PEC Zwolle

Zwolle – Sepp van den Berg vertrekt naar Liverpool. De 17-jarige verdediger maakt per direct de overstap naar de Engelse grootmacht en Champions League-winnaar.

Van den Berg is de jongste speler ooit die voor PEC Zwolle in een officieel duel tussen de lijnen stond. Hij maakte in maart 2018, net zestien jaar oud, zijn debuut in de uitwedstrijd bij FC Groningen. Een week later volgde zijn eerste basisplaats, in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. In totaal kwam Van den Berg de afgelopen periode 22 keer voor de Blauwvingers in actie.

Adriaan Visser, voorzitter van PEC Zwolle: “Sepp is een groot talent en natuurlijk is het jammer dat hij PEC Zwolle verlaat. De club is echter trots dat een speler uit onze eigen voetbalacademie deze prachtige stap gaat zetten. De afgelopen jaren heeft de club veel geld in de eigen jeugd gestoken en zoals nu valt te concluderen is dat het meer dan waard geweest. De transfer van Sepp, maar ook de recente overgang van Kingsley naar 1. FC Köln, toont de waarde van onze voetbalacademie eens te meer aan en geeft de grote ontwikkeling die daar gemaakt is goed weer. Namens iedereen actief bij PEC Zwolle wil ik Sepp en zijn familie veel succes wensen in dit mooie Engelse avontuur.”

Bron
PEC Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button