Sport

Seniorensport op sportpark het Hoge Laar

Zwolle – Vanaf woensdag 22 maart 2017 start er een nieuw sport en beweegaanbod voor senioren op sportpark het Hoge Laar georganiseerd vanuit Stichting Omnisport Zwolle. Annejet Cramer (buurtsportcoach van SportService Zwolle) legt uit wat Seniorensport inhoudt: “Seniorensport is voor alle senioren die met elkaar willen bewegen. Gezelligheid en bewegen op eigen niveau staan centraal.”

Vanuit SportService Zwolle is er een jaar lang ingezet op sportkennismakingsaanbod in de vorm van BeweegMee! senioren. Deze activiteit was opgezet in samenwerking met fysiotherapeuten om de brug naar een sportvereniging te verkleinen en om er achter te komen welke sport het beste past bij de deelnemers. In de praktijk blijkt echter dat de deelnemers de diversiteit aan activiteiten erg op prijs stellen. Vandaar dat Stichting Omnisport Zwolle hierop inspeelt door structureel een sportmix aanbod aan te bieden voor senioren.

Het sportaanbod is altijd onder begeleiding van één de buurtsportcoaches van SportService Zwolle. Het beweegaanbod is iedere week verschillend. De samenwerking met omliggende fysiotherapeuten blijft in stand, door bijvoorbeeld uitbehandelde patiënten de mogelijkheid te geven om weer aan te sterken in de groep. Door de professionele begeleiding is het mogelijk om verschillende niveaus met elkaar te laten bewegen.

Bewegen, kennismaking met nieuwe sporten, maar ook gezelligheid staat centraal. Na een uur bewegen staat er altijd een kopje koffie klaar in de HC Zwolle. En als het weer het niet toe laat om buiten te sporten is er in de kantine genoeg ruimte voor een binnen activiteit.

Als lidmaatschap wordt een strippenkaart gehanteerd. Voor 40 euro is het mogelijk om een 10-strippenkaart aanschaffen. Dat is 10 keer mee bewegen en kennismaken met verschillende sporten. Ook is dit inclusief een kop koffie of thee. Het advies is om sportkleding en sportschoenen te dragen.

Interesse?
Bent u na het lezen van dit verhaal nieuwsgierig geworden en lijkt het u leuk om vanaf woensdag 22 maart 2017 een keer gratis mee te doen? Kom dan in beweging en meldt u aan via de telefoon op: 038 423 66 86 of via de e-mail: buurtsportcoach@sportservicezwolle.nl.

Ook kunt u voor meer informatie altijd terecht op de website van SportService Zwolle onder buurtsport – buurtsportcoaches. Hier kunt u ook een filmpje bekijken dat een goed beeld geeft van de activiteiten.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button