Carnaval 2020Nieuws uit Zwolle

Senioren genieten weer volop!

Niet de plaatselijke FC maar het Seniorencarnaval zorgde voor extra drukte, in en rond het stadion. Lumen Hotels en Events opende vanaf 19.00 uur de deuren voor dit populaire evenement. Voor de derde keer op rij vormde deze prachtige lokatie het decor van het Seniorencarnaval. Ook het publiek weet inmiddels de weg te vinden, wat blijkt uit een groeiende belangstelling. Hoewel de naam anders doet vermoeden is het een feest geworden voor het hele gezin. Het overvolle programma zorgde voor veel vermaak bij het voltallige publiek. Ladyspeaker deze avond was Jeannet Goudbeek.

De avond werd officieel geopend door Stadsprins William van Bourgondië I en Jeugdprins Mike II.
Op indrukwekkende wijze betraden zij met gevolg de feestelijk versierde zaal. Na de plechtige opening en het zingen van het bekende ’Ik ben een Zwollenaar’, kon het feest pas écht beginnen.

En het wérd een happening met o.a. Arjon Oostrom, Frank Smeekens en de in Zwolle geboren Raymond Smit. Zij timmeren al enige jaren goed aan de weg met het Nederlandstalige repertoire. Uiteraard werden er ook Engelstalige hits uit de good old sixties ten gehore gebracht, tot groot genoegen van het publiek. Voor een hilarisch optreden zorgde evenwel Bart Juwett. Met zijn imitatie van André´van Duin, kreeg hij de lachers al snel op zijn hand. Al meer dan 30 jaar imiteert hij met veel succes zijn grootste idool. Typetjes al Heer de Bok, de Pizzabezorger en Koos Grandioos in rap tempo de revue. Al met al viel zijn performance bij menigeen goed in de smaak.

Wat uiteraard ook nu niet mocht ontbreken, was de traditionele Lintjesregen. Wat doorgaans voor de neutrale bezoeker een saai onderdeel is, is dankzij een nieuwe formule toch een boeiend gebeuren geworden. Vorig jaar werd deze formule voor het eerst toegepast met de inbreng van Willem Gunneman en Menno Beijer. Deze keer deed het Zwolse duo De Haco’s een flinke duit in het zakje. Zij gaven met hun fenomenale optreden de uitreiking van de verschillende medailles de glans die het verdient. Een blijk van waardering voor zij die de carnavalsvereniging de Eileuvers, het Sassendonkse carnaval en activiteiten daarbuiten veel betekenen. Overigens gingen de mannen achter de Haco’s ongeveer 35 jaar geleden Sassendonk al eens voor als Stadsprins Hanz I en Corné I. Zoals zij zelf zeggen: ’wij voelen ons het lekkerst bij kleinere gezelschappen’. Uitnodigingen om te spelen in de Arena, Ahoy of Gelredome wijzen wij resoluut van de hand’. Na het optreden tijdens het Seniorencarnaval zal echter aan een optreden in het mooiste stadion van Nederland (de Kuip) nu niet meer te ontkomen zijn.

De Zwolse inbreng werd onder meer opgeluisterd door een optreden van de dansmariekes der Eileuvers. Een specifiek onderdeel is de Gardedans. Van oorsprong stamt het gardedansen af van het‚ Mariekedansen’. Het moderne gardedansen heeft echter niets meer te maken met dit verleden.Tevens brachten zij eveneens op hartstochtelijke wijze enkele showsdansen voor het voetlicht. Hierdoor kregen zij al snel de handen op elkaar bij de vele aanwezigen. Ook het optreden van de Evenementenband 103dB was een feest op zich. In een relatief korte tijd is deze band uitgegroeid tot een grote publiekstrekker tijdens de diverse festivals en andere evenementen. Met ogenschijnlijk groot gemak brengen zij, met veel gevoel voor entertainen, verschillende muziekstijlen ten gehore. Het repertoire, voorzien van een ijzersterk arrangement zorgt dan ook voor een feest der herkenning. Zoals de band zelf al zegt: plezier hebben in het muziek maken, en het publiek vermaken zijn het uitgangspunt. Daarin is deze band wederom in al haar facetten in geslaagd, wat eigenlijk voor de hele avond geldt. Alle vooroordelen ten spijt: het was weer geweldig, Allaaf!

Gerelateerde artikelen

Back to top button