KabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Selectie VV Be Quick seizoen 2023/2024 krijgt vorm

Zwolle – De nieuwe trainers van voetbalvereniging Be Quick en de technische commissie zijn de laatste maanden druk bezig geweest met de selectie voor het komend seizoen. Er waren gesprekken met de huidige selectiespelers, maar ook met nieuwkomers.
Van de huidige selectie zullen de meeste spelers bij Be Quick blijven. Daar zijn ze natuurlijk heel blij mee. Wat gaat er veranderen?

Nieuwe keepers

Men zal twee nieuwe keepers aan de selectie toevoegen. Het gaat om Sem Bollweg (JO19) die dit seizoen al eens onder de lat stond. Ook Ayrton Lenderink komt bij de selectie. Hij komt over van HTC en speelde in het verleden al in de jeugd van Be Quick.

Versterking van buiten de club

Er komen zes nieuwe veldspelers naar Be Quick. Het gaat om de verdedigers Jake Stam (Dos Kampen) en Mike Frederiks (KHC). Voor het middenveld verwelkomen we Jay Frederiks (CSV ’28). In de aanval krijgen ze versterking van Quinten Justiana (HTC), Jordy Doorgeest (SV Raalte) en Thomas Stam (Dos Kampen).
Daarbij tekent de club aan dat oud-selectiespeler Hugo Koopman weer meetraint bij het tweede. Hij is na blessureleed aan de beide schouders weer begonnen. Het spreekt voor zich dat de technische leiding zijn ontwikkeling in de gaten zal houden.

Kansen voor jeugdige Be Quickers

Diverse spelers vanuit de club krijgen eveneens de kans om zich in de selectie te spelen. Het gaat om de middenvelders Bas Voors, Milan Scheffer en Giovan Drayer. Zij komen nu nog uit voor JO19-1. Dat geldt ook voor aanvaller Niño van der Gragt. Ook hij krijgt de kans.
Vanuit het tweede elftal zullen middenvelder Milan ten Thij en verdediger Thijs van Moorst eveneens de mogelijkheid krijgen om zich in de hoofdmacht te spelen.

Spelers die Be Quick verlaten

Helaas zal Be Quick ook afscheid gaan nemen van diverse spelers. Quinten Jony (SDCP), Jason Gelmers (FC Meppel), Matthew Benschop (vv Hoogeveen) gaan bij een andere club spelen. Doelman Ewout Knol stopt met voetbal.
Inmiddels al gestopt: doelman Niek Bongers stopte al vroeg in het seizoen en Mick Francken is voor studie naar Amsterdam vertrokken.

Uiteraard wensen zij deze spelers veel succes bij hun nieuwe clubs en studie.
De nieuwkomers zullen voor de zomer nog allemaal worden voorgesteld op de website.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren