BasketbalSport

Selectie Landstede Basketbal krijgt vorm

Zwolle – De selectie van Landstede Basketbal voor het nieuwe basketbalseizoen krijgt meer en meer vorm. Met het aantrekken van de Amerikaan Keegan Hyland staat de teller inmiddels op tien, aangezien ook Jaouad Darib (19) en Keime Helfrich (18) de Zwolse club trouw blijven. Het duo maakte vorig jaar de stap van de jeugdopleiding – CSE-Basketball Academy Zwolle – naar de hoofdmacht en wil zich graag verder ontwikkelen onder de vleugels van coach Herman van den Belt.

De 24-jarige Keegan Hyland komt over van Bentley, tweede divisie NCAA. Bij Bentley was de 1.93 meter lange forward goed voor gemiddeld twintig punten, zeven rebounds, drie assists en één steal per wedstrijd. Hij schoot 51 procent tweepunters en 41,3 procent driepunters. Zijn sterke seizoen werd bekroond met een plek in het Academic All-America Basketball Team. “Keegan heeft vele vaardigheden. Hij scoort en schiet makkelijk, pakt een hoop rebounds voor een forward. En ondanks zijn scorend vermogen heeft hij oog voor zijn medespelers. Zoals de Amerikanen zo mooi zeggen een echte ‘statsheet filler’.” Aldus Landstede Basketbal-manager Adriaan van Bergen, die van een ex-speler van Landstede Basketbal lovende verhalen heeft gehoord over Hyland. “Dit gaf een goed gevoel en we zijn zeer enthousiast over zijn komst.”

Met het contracteren van Keegan Hyland bestaat de selectie van Landstede Basketbal voor het seizoen 2016-2017 inmiddels uit tien spelers. Freek Vos, Lenno Witteveen, Jaouad Darib en Keime Helfrich zijn de Zwolse eredivisionist trouw gebleven. Nigel van Oostrum en Mike Schilder komen over van respectievelijk Aris Leeuwarden en SPM Shoeters. En met J.T. Tiller, J.T. Yoho, Clayton Vette en Keegan Hyland heeft Landstede Basketbal de vier gewenste Amerikanen binnen. “De selectie krijgt al behoorlijk vorm, maar we zijn er nog niet”, stelt Van Bergen, die nog graag twee spelers toevoegt aan de ploeg van coach Herman van den Belt en assistent-coach Mark van Schutterhoef.

Gerelateerde artikelen

Back to top button