Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Scouting Huysmangroep III volledig over op zonne-energie

Zwolle – Bij Scouting Huysmangroep is men regelmatig bezig met de natuur in de breedste zin van het woord. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor de leiding en jeugdleden, maar zeker ook voor het scoutinggebouw De Kievit aan het Almelose kanaal 23 in Zwolle, waar steeds milieubewuster in geïnvesteerd wordt.

De Huysmangroep gaat mee met de trend door volledig over te stappen op zonne-energie.
Op woensdag 14 september 2016 zijn 15 zonnepanelen geplaatst op het dak van De Kievit.

Door zonnepanelen te plaatsen hoopt Scouting Huysmangroep een steentje bij te dragen aan een beter milieu. Op deze manier laat de groep haar jeugdleden zien dat het belangrijk is om goed voor de natuur te zorgen, zodat onze (klein)kinderen daar ook nog plezier van kunnen hebben.

De Huysmangroep heeft in 2014 een 5-jarig werkplan opgesteld waarin verduurzaming één van de speerpunten is. Door deze zet is de Huysmangroep weer een stapje dichterbij haar doelstelling. De zonnepanelen leveren namelijk ongeveer 100% van het totale stroomverbruik van de groep.

Naast duurzaamheid is er nog een andere reden waarom de Huysmangroep zonnepanelen heeft aangeschaft. De panelen worden steeds rendabeler, de terugverdientijd van de geplaatste panelen is c.a. 6 jaar. Daarnaast heeft de Huysmangroep door inzet van vrijwilligers de kosten kunnen drukken. Al met al een goede investering!

zonnepanelen2

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button