Nieuws uit ZwolleSportVV Berkum

Berkum met moeite langs Heino

Zwolle – Berkum heeft in de eerste ronde van het toernooi om de Districtsbeker Oost met 0-2 gewonnen bij eersteklasser Heino. De Zwollenaren hadden, zoals veel vaker bij deze opponent, hun handen vol aan de prima spelende thuisclub en trokken de winst pas in de slotfase naar zich toe. “Tevreden over het resultaat, maar niet over ons spel,” stelde Berkum-trainer Arno Hoekstra vast. “In de eerste helft kregen we de kansen maar verzuimden we afstand te nemen. Daarna trok Heino zich steeds meer terug, zetten wij hoog druk maar kwamen we er moeilijk door.”

Afzwaaier

Al snel na de aftrap kwam Johnsen Bacuna in vrije positie voor het Heino-doel maar de Berkum-spits produceerde niet meer dan een afzwaaier. Even later gilde heel Heino om een penalty toen Jesper Schokker ten val werd gebracht. Dat gebeurde echter, zoals later ook uit de beelden bleek, nét buiten het Zwolse strafschopgebied. Dat leverde dus niet meer op dan een vrije trap, die door Berkum-keeper Sil Fiddani net naast werd getikt. Berkum kreeg daarna flinke kansen maar Bacuna en Jonathan van Marle wisten die niet te verzilveren en de Zwolse hoofdklasser kwam goed weg toen een fraaie omhaal van Robin Gerritsen rakelings over ging.

Verdedigende stellingen

Na rust volgden, bij een chaos voor het Heino-doel, al direct kansen voor Chris van der Meulen en Bacuna maar opnieuw stond het vizier niet goed afgesteld. Heino kwam in het vervolg van het tweede bedrijf steeds spaarzamer van eigen helft af en Berkum liep zich regelmatig vast op de verdedigende stellingen. Een beslissing via een penalty-reeks dreigde, maar met minder dan een kwartier te gaan slaagde Berkum er eindelijk in om de Heino-defensie te ontmantelen. Na een lange pass van Marc van der Meulen zette Bacuna voor en kon Chris van der Meulen, ook omdat Heino-doelman Robin van den Berg half mistastte, van dichtbij de 0-1 binnen werken.
Direct daarna miste Robin Gerritsen, na een voorzet van de sterk spelende Jesper Schokker, maar net de kans om Heino op gelijke hoogte te brengen en ruim in blessuretijd viel het doek echt voor de thuisclub. De attente invaller Lex Heimerikx onderschepte een door de Heino-verdediging uitgespeelde bal en bracht Chris van der Meulen in stelling, die het karwei goed afmaakte: 0-2.

Heino-Berkum, 14 november 2019 (1e ronde Districtsbeker Oost)
Eindstand: 0-2 (0-0)
Scheidsrechter: Meine de Boer
Doelpunten: 77. Chris van der Meulen (0-1), 90+5. Chris van der Meulen (0-2)
Gele kaart: Björn Bakker (Berkum)
Opstelling Berkum: Sil Fiddani, Dennis Horstman, Patrick van der Veen, Rico Wolven, Marc van der Meulen (90+3 Jasper van der Stouw), Thom Kooke (66. Björn Bakker), Jason Huisman, Kelvin Groothand (83. Lex Heimerikx), Chris van der Meulen, Jonathan van Marle, Johnsen Bacuna
Opstelling Heino: Robin van den Berg, Kay Ruiter, Kevin Roddenhof, Sten Rosendal, Jeroen Bos, Luck van den Burg (34. Marius Deckers), Luc Fakkert, Melvin Velthuis (59. Wouter Nijensteen), Jason Pham (75. Jasper Smeenk), Robin Gerritsen, Jesper Schokker