112 nieuwsNieuws uit ZwolleUit uw buurtVoorpagina

Scooterrijder aangehouden na ongeval in Assendorp

Zwolle – Een fietsende vrouw is in de nacht van zaterdag op zondag aangereden door een scooter op de kruising van de Hertenstraat met de Terborchstraat in de wijk Assendorp.

De vrouw raakte lichtgewond. Na controle en behandeling door de ambulancedienst is ze door de politie naar huis gebracht.

Onder invloed

De  man uit Wezep werd zaterdagavond al eerder met zijn scooter aangehouden door het Team Verkeer van de politie. Hij kreeg toen al een rijverbod omdat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Hij was ook niet in bezit van een geldig rijbewijs. Het rijverbod weerhield hem er echter niet van om weer op zijn scooter te stappen.

Op de Hertenstraat  moest hij opnieuw een blaastest afleggen. Hij blies positief en is vervolgens voor de tweede keer aangehouden door de politie wegens het rijden onder invloed.

De man raakte door de aanrijding gewond aan zijn hoofd. Hij is door de ambulancedienst overgebracht naar het Isala ziekenhuis. De scooter is door de politie in beslag genomen voor nader technisch onderzoek. Tegen de man is voor diverse verkeersmisdrijven een proces-verbaal opgemaakt.

Plaats op de kaart bij benadering:

Gerelateerde artikelen

Back to top button